Restauranger 2018

OBS! Detta är förra årets medverkande restauranger varav några mycket spännande som då också medverkade för första gången. Vi återkommer närmare festivalstarten med årets utbud.

Babas Burgers & Bites

Ytterstadskrogen som blev 2014 års publiksuccé i Kungsan och många besökare köade för att testa på de omtalade burgarna. Nu är Babas tillbaka med ny ägare.

By Pontus Frithiof

Här serveras fingerfood klassiker med rena härliga smaker och mycket engagemang.

Bar Agrikultur

Bakom Bar Agrikultur står två av Sveriges hetaste unga hipsterkrögare: Filip Fastén och Joel Åhlin. Här är det smårätter och plockmat som gäller. Krogen kallar sig för en minirestaurang och har ett extra fokus på att göra en bra gin & tonic.

Den Gyldene Freden

Den Gyldene Freden har serverat svensk husmanskost sedan år 1722. Såväl kända kulturpersonligheter som långväga besökare och lokala stamgäster söker sig till de anrika lokalerna i Gamla Stan.

East India

Het indisk gourmetmat av kockar som har gedigen erfarenhet av just indisk mat med satsning på högsta kvalitet och i möjligaste mån ekologiska och närproducerade råvaror.

Farang

Farang är en sydostasiatisk restaurang inrymd i Stockholms Elektricitetsverks gamla lokaler, startad av de tre toppkockarna Tomi Björk, Kim Öhman och Matti Wikberg.

MALMØ

Timbuktu, Mange Schmidt och klubbprofilen Jimmy Blomberg Dali driver falafelserveringen MALMØ på K25 i Stockholm. Här serveras kvalitativa falafelrullar och sallader. Råvarorna och falafelns kvalité och ursprunget är enligt recept från Palestina, med twist via Malmö och nu i Stockholms-tappning.

Mama Delicious Roasts & Snack•Bar

Slow cooked fast food när den är som bäst. Så beskriver kocken Marco Baudone maten i sitt rotisserie på restaurangkonceptet Teatern samt på Kungsgatan 18. På menyn finns bl.a kyckling, högrev och italiensk porchetta.

Nū – Sayan Isaksson

Bakom Nū står den flerfaldigt prisade Sayan Isaksson (Esperanto & Imouto) som hämtar influenser från Japan, Hong Kong och Korea. Mat som är "finger-licking good" och samtidigt grym för hälsan.

Phil´s Burger

Hamburgarna görs från grunden med riktiga råvaror och utan tillsatser av 100% Black Angus och utöver det finns det självklart vegetariska och glutenfria alternativ.

Phở & Bún

Fräscha nykomling i Vasastan som serverar mat med autentiska heta smaker från det vietnamesiska köket.

Restaurang Mathias Dahlgren

Testa ett unikt festivalmeny-koncept av Sveriges enda Bocuse d'Or-vinnare Mathias Dahlgren med bistro Matbaren och den vegetariska restaurangen Rutabaga – utsedd till Årets Banbrytare av White Guide och på Plant-Forward Global 50-listan!

Sjömagasinet, Göteborg

Stjärnbeströdda Göteborgaren Sjömagasinet på besök för fjärde året i rad med båda Ulf Wagner och Gustav Trägårdh och fantastiskt god mat.

Skärgårdscatering

Skärgårdssmaker – svensk sommarmat från skärgården

The Fishery

I Malin Söderströms kök får man något som inte funnits på Teatern tidigare – härlig mat från havet. Maten är lätt men mättande, en ljuvlig fiskgryta på blåmusselbuljong, krispig fisk med luftfriterad potatis och såklart klassiska pärlor från havet som skaldjur och löjrom. White Guide hyllar Malin för en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning.

The Plant

The Plant drivs av Maximillian Lundin, Sveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-restaurang. All mat är 100% ekologisk och biodynamisk, tillagad helt utan animaliskt protein och raffinerat socker. Alltid nylagat direkt vid beställning. Plats: Teatern i Ringen.

Vezzo, Umeå

Pizza-SM vinnaren Vezzo som medverkade på evenemanget förra året kommer även i år hit med sina goda pizzor.