Restauranger

Smaka många fantastiska nyheter i Kungsan. Några av de medverkande restaurangerna drivs av flerfaldigt prisade kockar. I år är sju av de medverkande nya restauranger.
Miljömärkt event

Babas Burgers & Bites

Ytterstadskrogen som blev 2014 års publiksuccé i Kungsan och många besökare köade för att testa på de omtalade burgarna. Nu är Babas tillbaka med ny ägare.

East India

Het indisk gourmetmat av kockar som har gedigen erfarenhet av just indisk mat med satsning på högsta kvalitet och i möjligaste mån ekologiska och närproducerade råvaror.

Eatery Social

Här möts Syd- och Centralamerika med Södermalm när det traditionella mexikanska köket gifter sig med det moderna peruanska. Eatery Social kör i år ner sin food truck.

Farang

Farang är en sydostasiatisk restaurang inrymd i Stockholms Elektricitetsverks gamla lokaler, startad av de tre toppkockarna Tomi Björk, Kim Öhman och Matti Wikberg.

Hawaii Poké – Fresh, Healthy, Tasty!

Hawaii Poké var bland de första i stan att servera poké bowls när deras 1:a restaurang öppnade 2016 på Mäster Samuelsgatan, ett litet hål i väggen med poké bowls i en mängd olika utföranden. Nu finns 8st Hawaii Poké i stan. Den hälsosamma snabbmatsrätten poké är en form av sushisallad som även går att variera med t.ex. olika baser samt proteiner.

Jettz Burger

De tre delägarna av den nyöppnade Jett’z Burger i Enskede visar en tydlig passion för burgare. Och nu har de öppnat ytterligare en Jettz Burger på Korsbergavägen i Nacka. Pulled beef, tryffel, "helt jettade cheeseburgers" och vegetariskt står på menyn, men det går även att få veganskt.

Miss Voon

Miss Voon kombinerar smaker från alla asiatiska köken med en skandinavisk grund som de tolkar på sitt eget sätt. Fräschör, enkelhet och mycket smakkaraktär är ledorden när Jonas Svensson och köksmästaren Daniel Sandin och Joel Hoffman. Miss Voon drivs av Melker Andersson och Jonas Svensson och finns på Sturegatan 22 i anslutning till Elite Eden Park Hotel.

Mr Voon

Denna nya pulserande restaurang på Mäster Samuelsgatan 19 har Sveriges största utbud av japansk wagyu, Sveriges första tempurabar samt Asian grill med tre olika grillar samt tre olika tillagningssätt.  Detta är grillrätter och asiatisk streetfood tolkat på Jonas Svenssons personliga sätt.

My Vegina

En varm och välkomnande helvegansk restaurang där kärleken till mat bygger broar mot ett mer hållbart levnadssätt i vardagen. Oavsett om du är vegan eller inte kommer du garanterat komma härifrån både mätt och belåten.

Nū – Sayan Isaksson

Bakom Nū står den flerfaldigt prisade Sayan Isaksson (Esperanto & Imouto) som hämtar influenser från Japan, Hong Kong och Korea. Mat som är "finger-licking good" och samtidigt grym för hälsan.

Phil´s Burger

Phil´s Burgers tio restauranger är grundade av Philip Örtegren och Peder Skaj. Konceptet bygger på att hamburgarna görs från grunden med riktiga råvaror och utan tillsatser.

Restaurang Mathias Dahlgren

Testa ett unikt festivalmeny-koncept av Sveriges enda Bocuse d'Or-vinnare Mathias Dahlgren med bistro Matbaren och den vegetariska restaurangen Rutabaga – utsedd till Årets Banbrytare av White Guide och på Plant-Forward Global 50-listan!

Sjömagasinet, Göteborg

Stjärnbeströdda Göteborgaren Sjömagasinet på besök för femte året i rad med båda Ulf Wagner och Gustav Trägårdh och fantastiskt god mat.

Skärgårds-smaker

Svensk klassisk sommarmat som strömming och lax, Skagen m.m. Allt MSC- & KIWA-märkt. Prova gärna vår nya vegetariska skagenröra. Vi har något som passar för hela familjen

The Seven

På denna Kungsholmen-krog fokuserar man på guldkornen inom streetfood-världen. Precis som namnet hintar om så har de alltid sju rätter på menyn med inspiration och smaker hämtade från världens alla hörn. Det kan vara allt från hummer till lamm där den gemensamma nämnaren är stora smaker utan att ruinera dig som gäst.