Restauranger 2017

Smaka många fantastiska nyheter i Kungsan. Av 2017 års medverkande restauranger är närmare hälften med för första gången.

Babas Burgers & Bites

Ytterstadskrogen som blev 2014 års publiksuccé i Kungsan och många besökare köade för att testa på de omtalade burgarna. Nu är Babas tillbaka med ny ägare.

Burger & Lobster

Burger & Lobster, det megapopulära konceptet från England, New York och Dubai finns sedan ett knappt år tillbaka också i Stockholm.

Bun Meat Bun

Två hamburgerfantaster startade i Farsta strand och senare i Söderhallarna. Hamburgare av färsk grovmalen högrev som trycks ut på stekbordet för att få en härlig stekyta. Serveras med en saftig klassisk amerikansk potato roll.

Den Gyldene Freden

Den Gyldene Freden har serverat svensk husmanskost sedan år 1722. Såväl kända kulturpersonligheter som långväga besökare och lokala stamgäster söker sig till de anrika lokalerna i Gamla Stan.

East India

Het indisk gourmetmat av kockar som har gedigen erfarenhet av just indisk mat med satsning på högsta kvalitet och i möjligaste mån ekologiska och närproducerade råvaror.

Eatery Social

Här möts Syd- och Centralamerika med Södermalm när det traditionella mexikanska köket gifter sig med det moderna peruanska. Eatery Social signeras av Marcus Samuelsson som är kreativ chef.

Farang

Farang är en sydostasiatisk restaurang inrymd i Stockholms Elektricitetsverks gamla lokaler, startad av de tre toppkockarna Tomi Björk, Kim Öhman och Matti Wikberg.

Gastronaut

Gastronaut - där foodtech möter sensationella smakupplevelser. Gastronaut är en unik plattform där du kan beställa autentisk och smakrik mat från världens alla hörn av hemmakockar. Äkta hemlagad mat helt enkelt, som också bidrar till sysselsättning.

Geronimo´s FGT

Mexikansk krog på Stora Nygatan 5 i Gamla Stan. Ägarna som är inbitna USA-veteraner serverar en mix av det bästa från de sydvästra delarna av USA. På menyn hittar du ”grub” i stil med tacos, chimichanga, burritos och asada fries med kvalitetskött

Indian Garden

Gulddraken-vinnare med spännande kryddor. Crossover-mat blandas med spännande cocktails i den äkta bengaliska andan. En spännande mix av fisk, skaldjur och härliga kryddor.

Lidingö Saluhall

Hundvänlig saluhall med chark, ost, färsk fisk och skaldjur som även har en uppskattad restaurangdel öppet hela veckan för luncker samt helgbruncher för hela familjen.

Mama Delicious Roasts

Slow cooked fast food när den är som bäst. Så beskriver kocken Marco Baudone maten i sitt rotisserie på restaurangkonceptet Teatern. På menyn finns bl.a kyckling, högrev och italiensk porchetta.

Paul´s at Haymarket – California Wines

Inrymt i Haymarket by Scandic finns Paul’s – ett amerikanskt brasserie från förra sekelskiftet influerat av klassiska europeiska smaker. Till detta serveras passande viner från California Wine

Phil´s Burger

Hamburgarna görs från grunden med riktiga råvaror och utan tillsatser av 100% Black Angus och utöver det finns det självklart vegetariska och glutenfria alternativ.

Phở & Bún

Fräscha nykomling i Vasastan som serverar mat med autentiska heta smaker från det vietnamesiska köket.

Sjömagasinet, Göteborg

Stjärnbeströdda Göteborgaren Sjömagasinet på besök för tredje året i rad med båda Ulf Wagner och Gustav Trägårdh och fantastiskt god mat.

Skärgårdscatering

Skärgårdssmaker – svensk sommarmat från skärgården

Vezzo, Umeå

Pizza-SM vinnaren Vezzo som medverkade på evenemanget förra året kommer även i år hit med sina goda pizzor.

Lily´s Kitchen – Diner for Dogs

Här serveras naturlig, god och hälsosam mat för hundar med enbart riktiga råvaror: kött, grönsaker och frukt, utan köttmjöl och animaliska biprodukter. Tips: köp hem hundmaten som blev favoriten. Pengarna går uteslutande till välgörande ändamål för hundar och katters bästa.