Blacknuss 19-22.00

När: tisdag 05 juni kl 19:00
Var: Stora scen

Blacknuss – ett av Sveriges hetaste liveband med r&b, soul och skön partymusik uppträder för 3:e året i rad på premiärkvällen.På anrika jazzklubben Fasching lades grunden till vad som skulle komma att bli ett av Sveriges främsta musikerkollektiv. Martin Jonsson och Conny C. Lindström startade här klubben Blacknuss. Martin tillsammans med Christian Falk (legendarisk musiker och producent) utgjorde hjärtat och Sverige fick lära känna äkta club- och soulmusik.

När det sedan blev dags att gå in i skivstudion bjöd Martin och Christian in artister och musiker som gästat på klubben. Många av landets främsta musiker hamnade därmed i samma rum och bland några kan nämnas gitarristen Mattias Torell, Desmond Foster, Esbjörn Svensson, Goran Kajfes och Per “Ruskträsk” Johansson. Som om detta inte var nog lades grädden på moset i och med sångare som t ex Lisa Nilsson, Stephen Simmonds, Titiyo, Jennifer Brown, Robyn och Viktoria Tolstoy.

Medlemmarna har varierat under åren och så även musikstilarna och soundet. Via jazzig klubbmusik, disco och funk har succéerna fortsatt för att idag mer luta åt R´n´B, soul och skön partymusik. Martin Jonsson är kaptenen som styr skutan och ser till att bandet hänger med i tiden – utan att tappa det typiska groovet som kommit att bli deras signum.

 


Artistansvarig: Lasse Lindbom. Vi reserverar oss för ev. ändringar.