Blacknuss 19-22.00 & Kristin Amparo som gästartist vid 2 tillfällen

När: torsdag 01 juni kl 19:00
Var: Stora scen

Blacknuss – ett av Sveriges hetaste liveband med r&b, soul och skön partymusik! Lägg till Kristin Amparo – sångerskan med röstresurser som levererar jazz och r&b med en flödande auktoritet. Kombon kan inte bli annat än fantastisk! Kristin medverkar vid två tillfällen under kvällen. 

BlacknussPå anrika jazzklubben Fasching lades grunden till vad som skulle komma att bli ett av Sveriges främsta musikerkollektiv. Martin Jonsson och Conny C. Lindström startade här klubben Blacknuss. Martin tillsammans med Christian Falk (legendarisk musiker och producent) utgjorde hjärtat och Sverige fick lära känna äkta club- och soulmusik.

När det sedan blev dags att gå in i skivstudion bjöd Martin och Christian in artister och musiker som gästat på klubben. Många av landets främsta musiker hamnade därmed i samma rum och bland några kan nämnas gitarristen Mattias Torell, Desmond Foster, Esbjörn Svensson, Goran Kajfes och Per “Ruskträsk” Johansson. Som om detta inte var nog lades grädden på moset i och med sångare som t ex Lisa Nilsson, Stephen Simmonds, Titiyo, Jennifer Brown, Robyn och Viktoria Tolstoy.

Medlemmarna har varierat under åren och så även musikstilarna och soundet. Via jazzig klubbmusik, disco och funk har succéerna fortsatt för att idag mer luta åt R´n´B, soul och skön partymusik. Martin Jonsson är kaptenen som styr skutan och ser till att bandet hänger med i tiden – utan att tappa det typiska groovet som kommit att bli deras signum.

Kristin Amparo – gästartist vid 2 tillfällen under kvällen

Kristin AmparKristin Amparo är låtskrivare, men hon är framför allt en sångerska med röstresurser som levererar jazz med flödande auktoritet men hon rör sig även fritt mellan pop, r&b och hiphop och har hörts med artister som Daniel Adams-Ray, Albin och Cleo. För några år sedan tävlade Kristin i Melodifestivalen med balladen “I see you”.


Artistansvarig: Lasse Lindbom. Vi reserverar oss för ev. ändringar.