Sjömagasinet, Göteborg

Varken Ulf WagnerGustav Trägårdh eller den tidigare stjärnbeströdda Göteborgska fiskekrogen Sjömagasinet behöver väl några närmare presentationer för oss stockholmare.

Göteborgaren Sjömagasinet är på besök i huvudstaden för fjärde året i rad med båda Ulf Wagner och Gustav Trägårdh och fantastiskt god mat.

 


Festivalmeny – Sjömagasinet (39) – Deltar i FN-förbundets skolmatskampanj


Moules Frites med aioli, 60kr

Torskburgare i Brioche med Västerbottenost, lökringar och löjromsdressing, 100kr

Halloumiburgare i Brioche med Västerbottenost, lökringar samt dressing på gurka och rostad vitlök , 100kr

Högrevsburgare i Brioche med Västerbottenost, lökringar och löjromsdressing, 120kr

Skagenröra i Brioche med löjrom, lökringar och citron, 155kr

OSTRON – Serveras med schalottenlöksvinäger, tabasco, citron eller brynt smör och pepparrot

“Franska paketet”, 3 st Fine de Claire och 1 glas Taittinger Brut Réserve, 210kr

Fine de Claire, Frankrike, 35kr

Gigas från Grebbestad, Sverige, 45kr

Flatostron från Grebbestad, Sverige, 55kr

 


Sjömagasinet – À la carte med bordsbokning eller  boka i appen


Torskburgare i Brioche med Västerbottenost, lökringar och löjromsdressing, serveras med pommes frites, 140kr

Halloumiburgare i Brioche med Västerbottenost, lökringar samt dressing på gurka och rostad vitlök, serveras med pommes frites, 140kr

Högrevsburgare i Brioche med Västerbottenost, lökringar och löjromsdressing, serveras med pommes frites, 160kr

Skagenröra i Brioche med löjrom, lökringar och citron, 155kr

Ångad torskrygg med brynt smör och pepparrot ägg, räkor och kokt potatis, 195kr

1 kg ört- och vitlökskokta blåmusslor med aioli och bröd, 195kr

En portion pommes frites, 50kr

3st dippsåser till dina pommes frites, 30kr

Jordgubbar med vispad vaniljgrädde samt smul på rostad vit choklad och havre, 75kr

OSTRON – Serveras med schalottenlöksvinäger, tabasco, citron eller brynt smör och pepparrot

Fine de Claire, Frankrike, 35kr

Gigas från Grebbestad, Sverige, 45kr

Flatostron från Grebbestad, Sverige, 55kr

SKALDJUR – Serveras med majonnäs, aioli samt rostad tomat- och kräftdipp

Skaldjursplateau; halv hummer, 3st havskräftor samt 125g räkor, 495kr

Halv hummer, 295kr

Havskräftor, 40kr/st

Räkor 250 g, 195kr