Restaurang Mathias Dahlgren

Flerfaldigt prisbelönta Mathias Dahlgren, Bocuse d’Or-guld (1997) och sammanlagt fyra stjärnor i Guide Michelin genom åren. 2017 stängde han Matsalen (två stjärnor i Guide Michelin) för att öppna den vegetariska restaurangen Rutabaga i samma lokaler.

Mathias lyfter grönsakstrenden till helt nya nivåer och Rutabaga har redan utsetts till Årets Banbrytare av White Guide samt hittas på Plant-Forward Global 50-listan. Driver också Matbaren, bistron med en stjärna i Guide Michelin, samt den nyöppnade bistron The Sparrow Wine Bar & Bistro på The Sparrow Hotel.


Festivalmenyn [tält 11]   Se alla andra menyer >


 

Tartar på regnbågslax med gurka, fläder och pepparrotsmakassiett 60kr

*Bhan mi Bun [SIGNATURRÄTT] med friterad tofu-nugget, riven morot, Momofuku-dressing, chili, koriander, silverlök, aioli, jordnötter, 85kr
Detta är vår signaturrätt för att markera att vi måste äta mer vegetabilier för framtiden.

Pork Bun med brässerad fläsksida, gurka, koriander, majo, picklad lök & rostad lök, 85kr

Två valfria buns för 150kr

Zero Waste är något vi kontinuerligt jobbar med.

Huvudråvarornas ursprung: Tofu (Vallentuna), Regnbågslaxen (Åland) och grisen från mindre svenska gårdar.