My Vegina

Hot and cold bowls, sandwiches, smoothies, indulgent pastry. All vegan – All happy!

 

MyVegina står för vegansk mat i en livsbejakande anda. I dagsläget finns två restauranger, en i Vasastan på Norrtullsgatan 21 och en på Södermalm i Söderhallarna.

Kärleken till livet och moder natur som föder oss är huvudingredienserna i konceptet och genomsyrar såväl meny som inredning. Här träffas du och äter gott i en miljö som får dig att må bra. Och tar hand om inte bara dig själv utan hela vår jord på samma gång genom att äta växtbaserat. På så vis bygger MyVegina lättsamma broar mot att väva in ett mer hållbart levnadssätt i vardagen. Oavsett om du är vegan eller inte kommer du garanterat komma härifrån både mätt och belåten.

Företaget My Vegina AB är skapat och drivs av VD´n och kreatören Irma Arlert.

 

Intervju av Hanadi med grundaren Irma Arlert

Irma ArlertVarför veganskt?
– Känner förstärkt empati mot djur och vill inte bidra till dödandet.

Hur kom du på namnet “MyVegina”?
– Vegan Regina vilket betyder vegan drottning. Det var ett smart sammansättning av vagina och vega – moderjord. Det är en hyllning till livet.

Smaka på Stockholm har en mål mot “Zero Waste” i år. Hur tycker du om den inställningen?
– Jag har en bra inställning till konceptet.

Ser du några trender inom veganismen idag och vad gör dig annorlunda?
– Vegan trender idag är ofta fokuserade på antingen “fastfood” eller väldigt nyttiga hälsotallrikar. Det jag vill förmedla är bra mat som är veganskt, helt enkelt.

Foodtech är en bransch som växer idag. Vad är dina tankar kring foodtech och har du något som du skulle vilja bidra med?
– Det är viktigt med foodtech för hållbarhet men jag vill inte göra liknande syntetiskt kött, nej. Däremot ser jag produkter som påminner om kött. Produkter som inte är processat eller innehåller gluten exempelvis.

MyVegina ska i år medverka på Smaka på Stockholm för första gången. Vad ska du göra på festivalen?
– Jag vill bidra med mitt koncept. Jag har ett starkt varumärke som skiljer sig från många andra på Smaka på Stockholm. En speciell inriktning har jag inte tänkt att ha.

 


Festivalmenyn [tält 34]   Se alla andra menyer >*No Tuna Sandwich
[SIGNATURRÄTT],  with sourdough baguette or gluten free option, herb oil, ”tuna” spread, pickled cucumber, lettuce, dill and crunchy onions,
 60kr

 

*Ostbricka Very Vegan [SIGNATURRÄTT], 60kr

2 Sallader, 85kr/st (bas på hirs, quinoa, morot, rödkål, babyspenat, ruccola, polkabetor, rödbeta)
Avoberry with avocado, strawberries, edamame, rainbow cherry tomatoes, basil, mint, cashews, hemp seeds, cranberries and balsamico dijon vinaigrette.
Papapaya with pink ripe papaya and marinated green raw papaya, edamame, cilantro, mint, peanut yuzu ginger dip and lime. Peanuts, sesame seeds and crunchy onion.

Stewie med Beluga and red lentils, mung beans, black rice and cherry tomatoes slow cooked with indian spices and coconut milk. Served with cilantro, dried organic apricots, cashews and hemp seeds on top. Comes with grilled bread, 90kr

Acaibowl med rödbeta, hallon, koriander, ingefära, mango, salt och zucchini. Toppas med färska bär, hemgjord granola, banan och gojibär. Är alltså en matnyttig superbowl, 90kr

3 Smoothies (33cl), 50kr/st
Sun solicitation.Yellow maca, lucuma, mango, fresh ginger, turmeric, lime
Emo.Activated coconut charcoal, raw chocolate, avocado, mango and a hint of seasalt
Pop my cherry.Acai, cherries, mango, powdered liquorish and lime