Farang

Farang är en sydostasiatisk restaurang inrymd i Stockholms Elektricitetsverks gamla lokaler, startad av de tre toppkockarna Tomi Björk, Kim Öhman och Matti Wikberg. De tackade nej till trygga karriärer på etablerade stjärnkrogar och startade 2009 den restaurang som flera gånger sedan dess röstats fram som Finlands bästa. I fabrikssalen på Tulegatan 7 i Stockholm inryms Farangs svenska restaurang. Den unika miljön med den rustika interiören bidrar till en minnesvärd upplevelse utöver den fantastiska maten.

Kim Öhman, med Edsbacka Krog, Per Se i New York och Heston Blumenthals The Fat Duck på sin imponerande meritlista. Kim är också köksmästare på Farang i Stockholm. Grundare nummer två är Tomi Björck´s bakgrund är bl.a tvåstjärniga Chez Dominique och Pied en Terre i London.

Matti Wikberg har startat tre restauranger i Helsingfors tillsammans med Tomi Björck och är före detta kökschef och tillika en av ägarna till Finlands enda tvåstjärniga restaurang, Chez Dominique.

På Farang i Stockholm har det emellanåt varit näst intill omöjligt att få ett bord. Och recensenterna verkar instämma: ”Matkonst som är stilsäker och fantasifull” skrev DN´s Krogkommission. Och SvD rundade av sitt omdöme med ”…kokkonst där kockarna vågar ta ut svängarna och presentera mer exklusiva råvaror. Stockholm har saknat en Farang.”

 


Festivalmeny 2018  – Farang – Deltog i FN-förbundets skolmatskampanj


 

Rischips med Gris- och Chilijamrelish, 60kr

Silken Tofu i Röd Curry (vegetarisk) med litchi, sockerärtor, blomkål, thaibasilika, hel 109kr, halv 75kr

Kyckling i Mussaman Curry, långkokt kyckling, rostade jordnötter och limeblad, hel 109kr, halv 75kr