Genuin och vällagad mat från Dalarnas egen matkulla Eva-Lott Långberg som använder sin foodtruck till mässor, event och marknader. I juni rullar hon och hennes truck ner från Rättvik till oss i Kungsan.
Konceptet är god och vällagad streetfood som är klar att äta på stående fot, som t.ex. sönderstekt dalagris i DalaTacos även Dala Tacos veg med Rättviks-ärtan och Gotlandslinser i. Allt serveras med goda sammansatta tillbehör.
Festivalmenyn [tält 2] Se alla andra menyer >
*Dala-tacos [SIGNATURRÄTT] Långkokt karré från Dalagårdsgris, rosmarin, fänkål, vitlök serverat med en lättpicklad kålsallad i granskottsolja, sallad, picklad rödlök, tomat, hummus på Rättviksärtan, riven Gullanost från Hansjö mejeri. Serveras med en liurakräm (liura = asiatisk soja framställd i Sälen) samt friterat tunnbröd, hel 90kr, smakassiett 60kr
Signaturrätten symboliserar min mat, mitt tänk, vår framtid. En glad dalagris, lokala och närproducerade råvaror, hållbara råvaror sedan 1550-talet (Rättviksärtan) och Zero Waste gammalt tunnbröd från Rättviks tunnbrödsbageri. Framtidens mage vill vara en glad mage. Med respekt för råvaran valt med omsorg.
*Vegetarisk Dala-tacos [SIGNATURRÄTT] varm röra på morot, palsternacka, Rättviksärtan, Gotlandslinser, tomater som serveras med friterat rotsaksskal från skalet i grytan plus samma tillbehör som ovan, hel 90kr,smakassiett 60kr
Signaturrätt som ovan fast vegetariskt samt Zero Waste på rotsaksskalet
*Eva-Lotts Chilikorv [SIGNATURRÄTT], med lokalt kött från gårdsgris, örter, chili, surdegsbröd toppat med ramslökskräm och friterade rostade rotsaksskal(Zero Waste på rotsaksskalet), 60kr
Skagenkyss, Handskalade räkor /kräftor blanda med egen majo dill, citron riven pepparrot som stoppas i ett tunnbröd med sallad och tomater, 95kr