Food trucks

Ett 20-tal av de bästa foodtruckarna rullar in i Kungsträdgården under årets matfestival. Av dessa är 10st nya spännande truckar att testa. Passa på då vi får finbesök både från Malmö, Skara och Dalarna!
Miljömärkt event

Balkan Krubb

Balkan Krubb introducerar den inhemska husmanskosten som har serverats på middagsbordet hos vanligt folk i Balkan i generationer. Maten har hämtat sitt ursprung från en spännande mix av Orienten och Västeuropa och basen i nästan alla rätter innehåller färska eller inlagda grönskar.

Churrostrucken by Christenson & Grez

Churrostrucken gör livet roligare!
Grymma churros som serveras med 70% smält choklad, glass och en massa kärlek!
Öva på din semester spanska och beställ [tjorr oss]. I Spanien äter man churros till frukost, efter middagen eller som ett mättande fyllekäk.

Dogfood

Flippin’ Burgers senaste tillskott Dogfood serverar streetfood från grunden med fokus på mjölksyrad hantverkskorv, hållbar friterad kyckling och vegetarisk comfort food. Både korven från Korvhantverk Stockholm och kycklingen från REKO är ekologisk, lokalproducerad och KRAV-märkt. Nybakat bröd från Magnus Johansson Bageri och Skeppsbro Bageri. I Kungsan blir Dogfood mobilt när den rullas in i en hederlig korvvagn 2.0.

Eva-Lotts Kök Foodtruck

Genuin och vällagad mat från Dalarnas egen matkulla Eva-Lott Långberg som säljer sin mat på mässor, event och marknader. Nu rullar hon ner sin truck ända från Rättvik. Konceptet är god och vällagad streetfood som är klar att äta på stående fot, som t.ex. sönderstekt dalagris i DalaTacos eller vegetarisk Dala Tacos med Rättviks-ärtan och Gotlandslinser.

Fred´s Food Truck

Stockholms första Food Truck, kommer att servera sina omåttligt populära Fish Taco´s och sin ostiga klassiker Philly Cheese Steak

Galet Gott Foodtruck

Med inspiration från olika Sydamerikanska kök startade några kockar Galet Gott med målet att servera god mat av hög kvalitet à la minute. Sedan starten förra våren har de haft ett lärorikt år med positiv feedback och fått ännu mer energi att fortsätta framåt med mottot, "Krogmat på hjul". Blandat utbud, men Vegansk Papadums är en av favoriterna.

Gnarly Burger

Serverar autentisk USA-inspirerad street food med Californiska inslag tillagat med högkvalitativa svenska råvaror. På evenemanget säljer man smarriga sliders och juicy Californian-style burgers.
2017 vann Gnarly Burgers i klassen ”Burgare” på Foodtruck-SM. Menyn har alltid 100% högrev, vegetariska och veganska val.

HK´s Lila Food Truck

Hk’s Lila Foodtruck serverar allt från Äkta KOBE burgare , Högrevsburgare, Halloumiburgare , Vegoburgare , Sötpotatispommes till Halloumi Fries med granatäpplekärnor. Finns även veganskt & glutenfritt alternativ

Hoi Polloi

Hoi Polloi - a street food story
Hoi Polloi är det senaste tillskottet på den vegetariska/veganska snabbmatsscenen. De fokuserar på Baos, asiatiska ångade bröd fyllda med massa gott.

Indian Street Food & Co

Vinnare av Bästa vegetariska rätten i Nordiska Mästerkapen i Food Truck. Smakerna kommer från det moderna och autentiska Indien. Inspirationen kommer från gatusäljarna i Indien som skapar underverk med små medel.

Jeffreys Food Truck

Jeffreys Food Truck, vinnare i kategorin Bästa kötträtt på Nordiska Mästare i Food Truck. "Hemlagad" latinamerikansk mat som inte varit fryst eller kokt i förväg. Deras signum är en latinsk steak sandwich som inte finns någon annanstans i Sverige.

Korrito Food Truck

Malmö-trucken Korrito Food Truck lyckas med konststycket att servera snabbt, snyggt och läckert på papperstallrikar. Gänget bakom denna smakupplevelse ger dessutom en energi-boost som räcker flera dagar. Smart, roligt, gott och sympatiskt.
Vinnare i Food Truck SM 2018 i kategorin "Vego & Vegan" och vann också Fast Food Awards 2019 i kategorin Årets Streetfood.

LÅDAN

Gulddrakenominerad för Årets bar. Guldgloben i Metro för Årets snabbmat. LÅDAN var tänkt som en bakficka till Flippin’ Burgers med grunden i deras sliders från foodtrucken med samma namn. Lådan är dock ungefär dubbelt så stor som Flippin och med en bredare mest vegetarisk meny med streetfood lagad från grunden på hållbara råvaror från små utvalda leverantörer.

Milner´s Fish & Chips

Milner´s Fish & Chips är vinnare på Nordiska Mästare i Food Truck i kategorierna "Bästa fisk och skaldjur" samt i kategorin "Bästa kreativa rätt". Äntligen en food truck med klassisk brittiska fish and chips i Stockholm.

Nee´s Taste of Thai

Nee's Taste of Thai Food truck inriktar sig på att tillaga hälsosam gatumat på thailändskt vis med thailändska kockar och egna läckra recept på några av de mest populära maträtterna från Thailand. Säljer tigerräkor från en godkänd certifierad odlare via Planets Pride.

Skeppsbro Bageri

Skeppsbro bageri är ett 100% ekologiskt hantverksbageri, alla bröd innehåller surdeg och bakas i stenugn. Allt fullkornsmjöl mals på plats i bageriet på Skeppsbron i de två kvarnarna, virvelkvarnen och stenkvarnen.

Skolköket

Skolkökets drivs av elever och skolkocken Manne som tillagar, serverar och säljer de mat på olika events. Detta ger många unga en första arbetslivserfarenhet, en extra inkomst och möjligheten att utveckla en passion för matlagning och matbranschen. Manne har över 17 års erfarenhet inom branschen bl.a i matsalen i DN-skrapan under Pontus Frithiof.

Stekosterian

Stekosterian - Med förkärlek för mat, kvalitét & människor, rullar vi genom landet redo att servera egengjord Halloumi i ett egensnickrat torp på två hjul. Serverar sin tolkning av den perfekta halloumi-burgaren med högsta fokus på deras egengjorda Filloumi.

The Good Gringo

Maten i foodtrucken The Good Gringo Burrito är inspirerad av ”The San Francisco Burrito”, eller som man säger i San Fransisco “The Mission-Style Burrito” eller som vi brukar kalla dem “Burritos with a mission.”

Vegan Yard Food Truck

Här säljs veganska burgare, sandwiches och sallader från deras egenproducerade råvaror. Vegan Yard serverar hemlagad, delvis ekologisk vegansk fastfood. De använder sig av färska råvaror utan beroende av halvfabrikat. Mottot är att alla ska kunna äta god, mättande och det finns glutenfritt alternativ.