Food trucks 2018

17 av stadens bästa food trucks rullar snart in i Kungsträdgården under 2018 års festival. Av dessa är tio nya i år. Vi lägger ut dem i bokstavsordning allt eftersom.

Between Buns Food Truck

Prisbelönt food-truck som för att säkerställa bästa kvalité samarbetar de endast med utvalda leverantörer. Far och son har tidigare haft foodtrucken PM Pires. Nu tar de projektet vidare med Between Buns och fokuserar på allt mellan två skivor bröd.

Foodtruck by Pontus Frithiouf

Här serveras fingerfood klassiker med rena härliga smaker och mycket engagemang. Foodtrucken kan till vardags dyka upp på olika platser i stan, men har sin hemmabas utanför DN-skrapan. Foodtruck by Pontus går även att hyra till privata fester och företagsevenemang.

Curbside

Curbside, Ett gäng killar som serverar amerikansk Street Food av hög kvalitet, t.ex hamburgare, pulled pork och hemlagad dressing. Tog hem titeln Svensk mästare i Street Food 2014.

Fred´s Food Truck

Prisvärd USA-inspirerad gatumat så som Pulled Porc, Vegetarisk Quesadillas och Fish Tacos med syrad kål, chipotle-majonäs och picklade rödlök.

Good Stuff from Carotte

De serverar en rad olika och spännande maträtter med bröd och tillbehör som passar både fegisar och orädda, men även lite annat smått och gott.

HK´s Lila Food Truck

HK´s Lila Food Truck som serverar blandad meny från högrevsburgare till äkta KOBE-burgare

Indian Street Food & Co

Vinnare av Bästa vegetariska rätten i Nordiska Mästerkapen i Food Truck. Smakerna kommer från det moderna och autentiska Indien. Inspirationen kommer från gatusäljarna i Indien som skapar underverk med små medel.

Indus Food Truck

Indus Food Truck med spännande smaker från Mellanöstern med ingredienser såsom kyckling, kalvkebab, falafel, hummus, halloumi etc.

Jeffreys Food Truck

Jeffreys Food Truck, vinnare i kategorin Bästa kötträtt på Nordiska Mästare i Food Truck. "Hemlagad" latinamerikansk mat som inte varit fryst eller kokt i förväg. Deras signum är en latinsk steak sandwich som inte finns någon annanstans i Sverige.

Mezefabriken Food Truck

Meze är smårätter med ursprung i länderna kring medelhavet många av dem är vegetariska. Till skillnad från förrätter och tapas utgör mezerätterna oftast huvudrätten. Förutom foodtrucken har de en liten deli på Östermalm samt en fabrik i Slakthusområdet.

Milner´s Fish & Chips

Milner´s Fish & Chips är vinnare på Nordiska Mästare i Food Truck i kategorierna "Bästa fisk och skaldjur" samt i kategorin "Bästa kreativa rätt". Äntligen en food truck med klassisk brittiska fish and chips i Stockholm.

Nee´s Taste of Thai

Nee's Taste of Thai Food truck inriktar sig på att tillaga hälsosam gatumat på thailändskt vis med thailändska kockar och egna läckra recept på några av mest populära maträtterna från Thailand. Säljer tigerräkor från en godkänd certifierad odlare via Planets Pride.

Stekosterian

Stekosterian - Med förkärlek för mat, kvalitét & människor, rullar vi genom landet redo att servera egengjord Halloumi i ett egensnickrat torp på två hjul. Serverar sin tolkning av den perfekta halloumi-burgaren med högsta fokus på deras egengjorda Filloumi.

The Good Gringo

Maten i foodtrucken The Good Gringo Burrito är inspirerad av ”The San Francisco Burrito”, eller som man säger i San Fransisco “The Mission-Style Burrito” eller som vi brukar kalla dem “Burritos with a mission.”

Truckster Soupreme

"Truckster Soupreme - Smak för Hälsa" serverar 100% matglädje med influenser från världens alla hörn och alltid med någon soppa på menyn. I första hand kommer kärleken för smaker, tätt följer omtanken för säsongens utbud och närproducerade råvaror

Vegan Schmegan

Vegan Scheman Foodtruck serverar hälsosam, smakfull och vegetarisk mat. Efterlängtat av många.