ZERO WASTE

ZERO WASTE - Vi måste sluta slänga mat

I vårt tema Zero Waste där vi i samarbete med kockar, krogar, producenter, mataffärer, teknikkonsulter, fastighetsägare och besökare tar ett rejält kliv mot att reducera matsvinnet på ett kunskapsbaserat sätt. Smaka på Stockholm – en av världens största matfestivaler – ska i år undvika matsvinn i alla de steg vi kan påverka, till 100%.

 


 

Visste du att på en yta större än Kina odlas mat som aldrig äts upp?


 

För att lyfta fram detta problem kommer Zero Waste att vara i centrum i Foodtech Village Paviljongen. Kom och träffa de fantastiska entreprenörerna som skapar framtidens mat.

 


STARTUPS –  Zero Waste


 

Karma – Appen som hjälper dig att rädda osåld mat från att bli svinn.

Foodloopz – De hjälper företag att minska svinn och överskott av livsmedel och dryck B2B genom förmedling och skräddarsydd service.

Love Ugly  – Startup som vill sälja estetisk imperfekta frukter och grönsaker. Vi vill öka medvetenhete kring detta problem och inleda en övergång till en mer hållbar konsumtion.

IngredientMatcherEn app som ger dig recept på mat du kan göra med de ingredienser du har hemma.

 


ÖVRIGA AKTIVITETER – Zero Waste


 

RESTAURANT RETASTE+ FRIENDS En popup på svinn med Paul Svensson & Christofer Ekman där man kan sitta och njuta av smakrik mat lagade på matsvinn.
Öppet alla dagar  11.30-19.00

Retired Hen Slider, i handen, 65kr
Retired Hen Slider, med allt!, 85kr
Dagens Soppa med bröd och ost, 75kr
Dagens Daal, 95kr
Dagens Kock lagar sin egen signaturrätt på dagens svinnmat, dagspris

 

5/6 – Filip Lundin från Sopköket, Söderhallarna
6/6 – Joseph Otway från Where The Light Gets In, Stockport, UK
7/6 – Erik Andersson från Restaurang Spill, Malmö
8/6 – Alena Grahn från Rosendals Trädgård, Djurgården
9/6 – Fabian & Philip Axelsson från Nordish Market, Göteborg

 

Till alla Festivalmenyerna >>

 


 

•  RE:WINERS VINPROVNINGAR – 5-9 juni, 15:30 -16:00

Vinprovningen med 3 räddade viner + en munsbit mat  till varje vin.
Antal: 25 personer/provning. Pris: 150kr/person. Köpes på plats.
Plats: Workshops-området i Foodtech Village-paviljongen.

Re:Winers berättar också varför det svinnas viner i Sverige och framför allt vad de med detta koncept vill göra åt detta.


Re:winers vinprovningVinprovning på kasserade exklusiva viner

På den svenska vinmarknaden destrueras hela partier med fullt drickbart vin och några procent når aldrig någons glas trots att vinet är felfritt. Dels beroende på att vi är ett stort vinland med ett enormt utbud, dels beroende på att vin är trendkänsligt samt att vin över tid kan förändra karaktär i flaskan. Det kan mogna och både förlora och förstärka toner som gör att vinet inte längre håller vad det en gång lovade. Foodloopz har i samarbete med vinimportören Brasri AB samt Örebro Universitet tagit fram ett varumärke och en process för att kunna loopa bra vin ut på marknaden igen.

 


 

•  WORKSHOPS med matlagning en drop-in där besökare får delta utan kostnad varje dag, mer info inom kort


 

•  WORKSHOPS med presentationer, demos, FAQ av olika karaktär. Info kommer löpande:

2000kvm projektet, foto: Gustav Gerdes5 juni, 12:30 – Experiment 2000m2 med NIKLAS KARLSSON, (köksträdgårds-mästare, fd finedining-kock), Rosendals Trädgård
Initiativ 2000 kvm tar sig an den svåra men enormt spännande utmaningen att odla fram en matkultur som respekterar gränserna för vad planeten, Östersjön och vi själva tål. Och samtidigt visa att det kan leda till fantastisk, god och hälsosam mat, smartare innovation och bättre affärslösningar och modeller.

 


 

 

Stockholms Bränneri, Svinndrinkar blandas med Stockholms Bränneris olika ginsorter

Foodloopz, Förmedlar mat så svinn inte uppstår    https://www.foodloopz.se


 

CORPORATE PARTNERS – FOODTECH VILLAGE PAVILJONGEN

Paradiset | Rational | Nordic Hotels & Resorts | Stockholms Stadsmission | Atrium Ljungberg | Stockholm Vatten och Avfall | AB InBev Sverige | Coca-Cola Sverige | Dagens Nyheter | Stockholm Business RegionMartin & Servera | Broil King | Rekal Svenska AB | Duni | Veolia Recycling  Solution Sweden | Hällde Maskiner | FoodloopzNybroplans Express

 


FOODTECH VILLAGE PAVILJONGEN >>
FRAMTIDENS MATPRODUKTER
[NEXT-GEN FOOD] >>
DEN PERSONLIGA MATEN [PERSONALIZED FOOD]>>
MAT I DEN FRAMTIDA STADEN [FUTURE FOOD CITY] >>

Foodtech Village Live – IN ENGLISH >>


Miljömärkt event