MAT I DEN FRAMTIDA STADEN

MAT I DEN FRAMTIDA STADEN – Smarta kök, system och hus samt matens roll i den framtida staden

Visste du att vi år 2050 kommer att vara 10 miljarder människor på jorden?
Och att cirka 70% av oss kommer att bo i en stad !? Hur löser vi logistiken?
Hur kommer våra kök att se ut? Och hur kommer vi att odla mat i städerna?

Våra fantastiska entreprenörer kanske har en del svar så kom och träffa dem i Kungsträdgården!

 


STARTUPS –  Mat i den framtida staden [FUTURE FOOD CITY]


 

Ecobloom– Ett smart växthus i mini-format som även är ett självförsörjande akvarium.

Leafymade  – Naturliga, hållbara och biologiskt nedbrytbara konsumentprodukter som inte lämnar något ekologiskt fotavtryck och produceras rättvist.

Ecotone Renewables  – VårSeaHorse Digesterförvandlar avfall till högvärdiga biprodukter, som ren energi och gödningsmedel, samtidigt som den minskar era avgifter för avfallshantering.

Urban OasisVi bygger ett nätverk av inomhusodlare som kan förse folket med färska, superlokala och prisvärda grönsaker.

KTH GreenElevorganisationen för Foodtech på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan.

Klimato  – Klimato har tagit fram en klimatmärkning för maträtter. Varje rätt märks med rättens CO2e-påverkan och en indikator för om maträtten har låg, medel eller hög klimatpåverkan

SweGreen  – Revolutionerar industrin genom att erbjuda futuristiska, smarta och cirkulära lösningar för controlled-environmentstadsodlingar.

GrönskaGrönska är ett ungt, svenskt tech-bolag som utvecklar teknik för vertikal odling, och som producerar och säljer lokalt odlade grönsaker och örter.

 


 

 

HONUNGSBAR MED NYSLUNGAD HONUNG + smaka sorter från hela Sverige

6-7 JUNI, 11:30 – 19:00 [bredvid Grönska i Foodtech Village-paviljongen]

Biodlare från Småland, Sörmland och Uppland är på plats med alldeles nyslungad flytande primörhonung liksom en Honungsbar där du kan smaka sorter från hela Sverige. Ett unikt tillfälle att lägga vantarna på en burk av naturens eget guld!

 

 


 

LÄR DIG MER OM BIODLING & DEN VIKTIGA POLLINERINGSFRÅGAN!

6-7 JUNI, 11:30 – 19:00 [bredvid Grönska i Foodtech Village-paviljongen]

Kom och lär dig mer om bin, honung och biodling av Therese på Hammargrens bigårdar, Birgitta från Stavtorps honung, Karina från Ålbrunna gård i Uppland och Hanne Uddling från Sörmlands biodlardistrikt.

Anna Lind Lewin från Pollinera Sverige kan svara på den viktiga pollineringsfrågan

Vi säljer också fina affischer från Pollinera Sverige med blommor och pollinerande insekter.

Svenska Bin – FacebookInstagramYouTube

 


Tillsammans med Stockholm stad profilerar vi Stockholm som internationell hub för framtidens mat, The Future Food City, med syfte att skapa tillväxt, jobb och välstånd. En ”Smart City ” måste i framtiden samtidigt vara en urban matstad med fokus på hållbarhet och hälsa.
Läs mer om den strategi vi tillsammans med Stockholm stad har skapat för staden

 


 

CORPORATE PARTNERS – FOODTECH VILLAGE PAVILJONGEN

Paradiset | Rational | Nordic Hotels & Resorts | Stockholms Stadsmission | Atrium Ljungberg | Stockholm Vatten och Avfall | AB InBev Sverige | Coca-Cola Sverige | Dagens Nyheter | Stockholm Business RegionMartin & Servera | Broil King | Rekal Svenska AB | Duni | Veolia Recycling  Solution Sweden | Hällde Maskiner | FoodloopzNybroplans Express

 

Urban Oasis, Liljeholmen


FOODTECH VILLAGE PAVILJONGEN >>
ZERO WASTE
  [ZERO WASTE]  >>
FRAMTIDENS MATPRODUKTER [NEXT-GEN FOOD]  >>
DEN PERSONLIGA MATEN
 [PERSONALIZED FOOD] >>

Foodtech Village Live – IN ENGLISH >>


Miljömärkt event