FoodTech Village

2019 skalar vi upp FoodTech Village med 4 paviljonger inom 4 primära områden

I FoodTech Village möter man framtiden. I år samlar vi för tredje året de främsta innovationerna inom det vi kallar för FoodTech – hur vi med hjälp av teknik utvecklar framtidens mat-ekosystem. 

Under 2017 och 2018 tog vi några små steg mot att kommunicera de frågeställningar, behov och möjligheter som har öppnat sig inom matsektorn genom att visa upp några entreprenörer som arbetar med det som kallas Foodtech. Men 2019 tar vi istället några jättekliv i den riktningen genom att FoodTech Village skalas upp rejält med fyra paviljonger inom fyra primära områden.

Ett exempel är vår 0-Waste Paviljong där vi i samarbete med kockar, krogar, producenter, mataffärer, fastighetsägare och besökare ska ta ett rejält kliv mot att reducera matsvinnet på ett kunskapsbaserat sätt. Smaka på Stockholm – en av världens största matfestivaler – ska i år undvika matsvinn i alla de steg vi kan påverka, till 100%.

Vi återkommer senare med mer information om alla fyra FoodTech Village-paviljongerna.

 

Är du intresserad av hur vi ska kunna klara försörjning av planetens matbehov? Hur vi kan producera mer hållbar och hälsosam mat? Hur du kan äta gott och samtidigt smartare? Besök FoodTechVillage eller Sweden Foodtech (svenska) | www,swedenfoodtech.com (english) | Facebook | Twitter | Instagram

 

Här presenterar vi förra årets deltagande bolag, entreprenörer och innovationer

Caterbee – Cateringo – Diaz & Swahn – Earth Bite – EcobloomEntoCube –  Folksoda – Foodloopz – GastronautGrönska –  Lava Cheese – Leafymade – Led Tailor – Matspar – NICK’S – Nordic Fauna – Nutrient – Retak – Simris Alg – SproutSynbiotic Kitchen – The Spiritual Machine – Urban Oasis – Zoegi samt följande Entreprenörer från  Invest Stockholm Cleantech HögdalenEcobot  – Farmbot – Waren International

 

Urban Oasis, Liljeholmen

Urban Oasis, Liljeholmen