FN-förbundets skolmatskampanj

Gratis skolmat till barn stoppar hunger och möjliggör skolgång. Med endast 2 kronor bidrar du med en skolmåltid

Idag saknar 124 miljoner barn i grundskoleålder möjligheten att gå i skolan, och 66 miljoner barn sitter hungriga i skolbänken. Många fattiga familjer har inte möjlighet att låta sina barn gå i skolan. Istället är det vanligt att barn tvingas utföra sysslor i hemmet eller arbeta för att bidra till familjens försörjning. En gratis skolmåltid är ofta avgörande för att barn tillåts gå till skolan, att de får en utbildning och därmed en väg ur fattigdom.

Att ge barn möjlighet till utbildning förbättrar deras situation nu, men är också en väldigt klok investering för framtiden. Utbildning av god kvalitet för alla är en av de viktigaste grunderna för välstånd, hälsa och jämställdhet i varje samhälle.

FN-förbundets skolmatsprojekt

Foto: Svenska FN-förbundet

En skolmåltid kostar bara 2 kronor

Flera miljoner barn kan genom FN:s skolmatsprogram äta sig mätta och få en utbildning. På detta sätt kan de själva bidra till att jobba mot fattigdomen i samhället.

Svenska FN-förbundet stöttar FN:s livsmedelsorganisation (WFP, World Food Programme) i Afarregionen i Etiopien. För vissa barn är maten i skolan den enda mat de får under hela dagen. Med endast 2 kronor bidrar du med en skolmåltid, och bidrar till utveckling.

Följande deltagare stöder projektet Skolmat (tältplats inom parentes):

ReTaste med Paul Svensson (i Foodtech Village-paviljongen)
Restaurang Mathias Dahlgren (11)
Farang (12)
Sjömagasinet (16)
Galet Gott Foodtruck (19)
Gnarly Burger (23)
LÅDAN (25)
DogFood (26)
Jettz Burger (31)
Miss Voon & Mr Voon (32)
Phil’s Burger (33)
MyVegina (34)

 

GE EN GÅVA – På Svenska FN-förbundets webbplats kan man fortfarande ge en gåva till projektet Skolmat. Insamlade medel går till Svenska FN-förbundets 90-konton. Läs mer på www.fn.se/skolmat eller SWISHA en valfri summa till 9005638 och ange SKOLMAT.

 


För mer information om kampanjen vv. kontakta louise.ohlund@fn.se , Svenska FN-förbundet.
Miljömärkt event