FN-förbundets skolmatskampanj – Meal for a Meal 2018

Maten möjliggör en framtid för barnen

Många fattiga familjer har inte möjlighet att låta sina barn gå i skolan. Istället är det vanligt att barn tvingas utföra sysslor i hemmet eller arbeta för att bidra till familjens försörjning. En gratis skolmåltid är ofta avgörande för att barn tillåts gå till skolan, att de får en utbildning och därmed en väg ur fattigdom.

Flera miljoner barn ges genom FN:s skolmatsprogram möjligheten att få en utbildning och på detta sätt jobba mot fattigdomen i samhället.

Ett gratis mål mat gör inte bara att fler barn börjar i skolan, utan det ökar även jämställdheten i området då fler flickor kan gå i skolan.

FN-förbundets skolmatsprojekt

Foto: Svenska FN-förbundet

En skolmåltid kostar bara 2 kronor

Just nu pågår den värsta torkan på mer än 50 år i Etiopien och över tre miljoner barn har tvingats sluta skolan på grund av svält. I samarbete med Svenska FN-förbundet bidrar vi till att lindra följderna av torkan.

Att agera i en av de mest akuta nu pågående kriserna i världen och därmed minska det mänskliga lidandet är angeläget. 10 miljoner människor är i akut behov av att få mat och ungefär sex miljoner av dessa är barn.

Skolmatprojektet blir i denna stora kris livsnödvändigt. Det mål mat de får i skolan är många gånger det enda de får att äta. Med endast 2 kronor bidrar du med en skolmåltid.

 

Tälten som 2018 deltog i FN-kampanjen

HK’s Lila Foodtruck, Tält 1
Good Stuff from Carotte, Tält 2
Jeffrey´s Food Truck, Tält 9
Balkan Krubb, Tält 10
Restaurang Mathias Dahlgren, Tält 11
Farang – Kim Öhman, Tält 12
Mama – Marco Baudone/SnackBar, Tält 16
Churrostrucken, Tält 17
Between Buns, Tält 24
Vegan Schmegan, Tält 25
Phó & Bún, Tält 27
Phil´s Burger, Tält 34
Vezzo, Tält 38
Sjömagasinet, Tält 39

 

 

GE EN GÅVA – På Svenska FN-förbundets webbplats kan man fortfarande ge en gåva till projektet Skolmat. Insamlade medel går till Svenska FN-förbundets 90-konton. Läs mer på www.fn.se/skolmat eller SWISHA en valfri summa till 9005638 och ange SKOLMAT.

 


För mer information om kampanjen vv. kontakta Therese Bengtsson , Svenska FN-förbundet.