FN-förbundets skolmatskampanj – Meal for a Meal

Maten möjliggör en framtid för barnen

Många fattiga familjer har inte möjlighet att låta sina barn gå i skolan. Istället är det vanligt att barn tvingas utföra sysslor i hemmet eller arbeta för att bidra till familjens försörjning. En gratis skolmåltid är ofta avgörande för att barn tillåts gå till skolan, att de får en utbildning och därmed en väg ur fattigdom.

Flera miljoner barn ges genom FN:s skolmatsprogram möjligheten att få en utbildning och på detta sätt jobba mot fattigdomen i samhället.

Ett gratis mål mat gör inte bara att fler barn börjar i skolan, utan det ökar även jämställdheten i området då fler flickor kan gå i skolan.

FN-förbundets skolmatsprojekt

Foto: Svenska FN-förbundet

En skolmåltid kostar bara 2 kronor

Just nu pågår den värsta torkan på mer än 50 år i Etiopien och över tre miljoner barn har tvingats sluta skolan på grund av svält. I samarbete med Svenska FN-förbundet bidrar vi till att lindra följderna av torkan.

Att agera i en av de mest akuta nu pågående kriserna i världen och därmed minska det mänskliga lidandet är angeläget. 10 miljoner människor är i akut behov av att få mat och ungefär sex miljoner av dessa är barn.

Skolmatprojektet blir i denna stora kris livsnödvändigt. Det mål mat de får i skolan är många gånger det enda de får att äta. Med endast 2 kronor bidrar du med en skolmåltid.

 

 

GE EN GÅVA – På Svenska FN-förbundets webbplats kan man ge en gåva till projektet Skolmat. Insamlade medel går till Svenska FN-förbundets 90-konton. Läs mer på www.fn.se/skolmat eller ge automatisk 50kr till projektet med SMS-bidrag (SKOLMAT till 72909) eller SWISHA en valfri summa till 9005638 och ange SKOLMAT.

 


De som ville stödja kampanjen på Smaka på Stockholm

kunde 2017 välja att handla hos dessa  tält som ger bidrag till kampanjen:

Restaurang Hantverket (pop up-krog 5/6)

Babas Burger & Bites

Bun Meat Bun

Den Gyldene Freden

Farang

Lidingö Saluhall

MAMA  Delicious Roasts

Paul´s at Haymarket

Phils Burger

Phở & Bún

Smak av Gotland

Vezzo

Fred´s Foodtruck

Foodtruck Nya Carnegiebryggeriet

Good Stuff from Carotte

HK´s Lila Foodtruck

Pang Dumplings Food Truck

Vegan Schmegan

För mer information om kampanjen vv. kontakta Marie Malm, Svenska FN-förbundet.