Festivalmenyer

Välj bland 200 maträtter med 30 signatursrätter för framtiden

Nyhet för i år är att maten har mer fokus på framtidens krav på hälsa och hållbarhet kombinerat med god smak samt att alla presenterar minst en rätt som symboliserar framtiden – en “signaturrätt” som tagits fram för att inspirera andra till en bättre värld.

 

Alla menyerna samlade från årets medverkande restauranger,  foodtrucks och övriga tält med försäljning av mat. Sammanlagt ca 200 maträtter varav 30-talet är signaturrätter för framtiden. 

Vill du bara se FRAMTIDENS 30ST SIGNATURRÄTTER  >

 

I år fortsätter och förstärker festivalen radikalt arbetet med att utveckla Smaka på Stockholm mot framtidens matfestival, Future Food Festival genom att fokusera zero-waste och presentera framtidens mat. Det innebär att Restauranger och Foodtruckar också har varit med och bidragit till detta.

Målet är att:
• Minimera matsvinnet till noll
• Presentera (minst) en rätt som symboliserar framtiden – en ”Signaturrätt för framtiden” på festivalmenyn markerad med [SIGNATURRÄTT] som restauranger och foodtrucks själva har tagit fram för att inspirera andra till en bättre värld
• Kunna ge information om råvarorna i sina maträtter och var råvarorna kommer ifrån

 


RESTAURANGERNA


 

RESTAURANG MATHIAS DAHLGREN [tält 11]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Tartar på regnbågslax med gurka, fläder och pepparrot, smakassiett 60kr

*Bhan mi Bun [SIGNATURRÄTT] med friterad tofu-nugget, riven morot, Momofuku-dressing, chili, koriander, silverlök, aioli, jordnötter, 85kr
Detta är vår signaturrätt för att markera att vi måste äta mer vegetabilier för framtiden.

Pork Bun med brässerad fläsksida, gurka, koriander, majo, picklad lök & rostad lök, 85kr

Två valfria buns för 150kr

Zero Waste är något vi kontinuerligt jobbar med.
Huvudråvarornas ursprung: Tofu (Vallentuna), Regnbågslaxen (Åland) och grisen från mindre svenska gårdar. 

 

FARANG [tält 12]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Ris-chips med räko“chili jam”, citrongräs, böngroddar, 60kr

Vegan Röd Curry smakrik Thai curry med silken tofu, blomkål, sockerärtor toppad med thaibasilika, hel 109kr, halv 79kr

*Mussaman Curry [SIGNATURRÄTT] aromatisk Thai curry med kyckling, rostade jordnötter, limeblad, toppade med krispig charlottenlök, hel 109kr, halv 79kr

 

 

THE SEVEN [tält 13]

The Pork “Vietnam style” [signaturrätt] med fläsksida, baguette, chili, gurka & koriandersallad, picklad grönsaker, kimchimayo & jordnötter, lime, 135kr

The Bull Steak-sandwich. Grillad entrecote, paprika “relish”, mozzarella, dijonaise, 145kr

The Lobster med Levain, hummer, vårlök, mayo, svensk cheddar, 75kr

Potatiskaka – Friterad potatiskaka, smetana, gräslök, Tosago kaviar, smakassiett 60kr

 

HAWAII POKÉ  [tält 14]

Poké Cone [signaturrätt] med Lax/Tofu, cone, ris, sriracha, mango, sesamfrön, chili mayo, 85kr 

Vår signaturrätt för att man äter hela rätten. “Eat your packaging eh”

Poké Taster, Val av protein: Lax / Tofu. Ris, raw slaw, mango, edamamebönor, rödkål, sesamfrön, salladslök, smakassiett 60kr

Poké Bowls, Val av protein: Lax / Tofu. Ris, mango, edamamebönor, rödkål, sesamfrön, salladslök, picklade ingefära, chili mayo 85kr

Watermelon Poké Bowl med vattenmelon, ris, avokado, mango, edamamebönor, salladslök, picklad ingefära, sesamfrön, vegansk chili mayo, 85kr

Nacho Poké, Val av protein: Lax / Tofu. Nachos, rödbetsröra, sriracha, sesamfrön, chili mayo, 115kr

Räkchips (snacks) med lax, kimchi, sojamayo, 45kr

Fråga oss om allergener.

 

NŪ – Sayan Isaksson [tält 15]

KFC (Korean fried chicken) med NŪ-pickles, smakassiett 60kr
KFT (Korean fried tofu) med NŪ-pickles, smakassiett 60kr
Kimchifries, kale och mayo, 45kr

*Korea-Tacos [SIGNATURRÄTT] med potatis- och bovete-tortilla, organic waste kimchi, NŪ-chimichurri & fermenterad chilimayo, 105kr
”I tider då demokratin är lite skakig, ta en taco det är för alla! Vår är befriad från hel- och halvfabrikat, innehåller varken gluten eller laktos. Lagom pk, lagom nyttig och väldigt god.”

Välj från grillen (bulgogi-style):
Vårlök
Portobello
Fläskkarré
Kycklinglår

Kombo med Taco + Kimchifries, 140kr

 

SJÖMAGASINET [tält 16]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Skagen slider [signaturrätt] Slider-bröd, handpillade räkor, majonäs, dill, pepparot, picklad rödlök, 60kr

Torskburgare med Briochebröd, löjrom, brynt smör, pepparot, rödlök, 80kr

Hallomiburgare med Briochebröd, sommarkål, rostad vitlök, rödlök, 80kr

 

OSTRONBAREN

Ostron: pris/st

Edulis, Sverige, 50kr

Gigas, Sverige, 45kr

Fin des Claires, Frankrike, 25kr

Virginica, Kanada, 40kr

Toppingar: Lökvinäger, Pepparot med brynt smör och dill, Tabasco, Citron, Lime

 

EAST INDIA [tält 27]

Pani Puri med potatis, kikärtsröra inbakad i små chipsformar. Serveras med tarmarind och myntasås, smakassiett 60kr

Samosa med Chana. Krispiga veganska piroger som serveras med chana (myntasås), 49kr

*Tarka Daal [signaturrätt] Kikärtslinser med vitlök, chili och färsk ingefära kryddat med gurkmeja, 89kr
Vår signaturrätt för att den är både vegansk, ekologiskt & laktosfri.

Eastern Lamb Chop. Köttfärssås på lamm servers i wrap med sallad och chutney, 89kr

Ekologisk Tikka Masala. Marinerad grillad kycklingfilé serverad i en cashewnöt-baserad tomatsås, 110kr

Två små rätter: Tarka Daal & Ekologisk Tikka Masala ink chapati. 129kr

Allo Prantha.Ugnsgratinerat potatisbröd med indiska kryddor, serveras med mint yoghurt-sås, 39kr

Mango Lassimed yoghurt, vaniljsocker, rosenvatten & färska mango, 39kr

 

BABAS BURGERS & BITES [tält 28]

Babas signaturrttOstBurgare med 100g högrev, cheddarost, silverlök, saltgurka, Babas-mayo, smakportion 60kr

HalloumiBurgare med friterade halloumi, picklad rödlök, tomat, saltgurka, kruksallad, chili-mayo, 80kr

*SignaturBurgare [SIGNATURRÄTT] med veganskt bröd, thamija, kruksallad, picklad lök, gurka, salsa, guacamole, hummus & tomat, 85kr
Vår signaturrätt är framtagen för framtiden, miljövänlig och helt vegansk samt med dess innehåll och smaker hoppas vi kunna inspirera andra att ta hand om världens resurser på ett smartare sätt.

BabasBurgare med 200g högrev, cheddarost, pepperjack-ost, bacon, silverlöken, tomat, kruksallad, Babas-mayo, 85kr

Ekta Burgare med Cheddarost, 200g högrev, färsk chili, silverlök, tomat kruksallad vitlöks-mayo, 85kr

Pommes 25kr, Sötpotatis 35kr, Chili Cheese 3st 15kr, Lökringar 4st 15kr

 

SKÄRGÅRDS-SMAKER [tält 29]

En härlig blandning av det goda från vår skärgårdsmeny, smakassiett 60kr

*Vegansk Skagenröra [SIGNATURRÄTT] Med tofu, tångkaviar och vegansk majonnäs, rödlök, dill, pepparrot & citron. Serveras på knäckebröd eller rågbröd, 50kr

Strömming Knäckis, Färsk nystekt strömming på hårt bröd med picklad gurka & rödlök, 50kr

Strömming Kavring, Färsk nystekt strömming på nybakat kavring, med örtsås, picklad gurka & rödlök, 60kr

Strömmingsburgare, Färsk nystekt strömming på nybakat bröd, sallad & mild örtdressing, 80kr

Strömming & Mos, Färsk nystekt strömming på klassiskt vis med potatismos, sallad, picklad gurka & valfritt tillbehör av lingon eller skirat smör, 90kr

Skagentoast, Skagenröra serverat på nybakad mörk kavring, 70kr

Varmrökt Lax tillsammans med försommarsallad, 110kr

 

EATERY SOCIAL [tält 30] [uppdaterad 2019.05.15]

*Ceviche Verdura [SIGNATURRÄTT] med svensk tofu, picklad sötpotatis, marinerade svenska ärtor, chulpimajs, soja leche de tigre, rostad sesam & rädisor, 115kr, smakassiett 60kr
Ekologisk Tofu (Vallentuna innehållande ekologiska soyabönor från Frankrike)

Ceviche Salmon med ASC Lax, gurka, melon, picklad jalapeno, chulpimajs & leche de tigre, hel 115kr,
Norsk ACS-märkt lax och svenska grönsaker i största utsträckning

Ceviche Nikkei med strimlad rostbiff, picklad sötpotatis, chulpimajs, rädisor, soja, leche de tigre & rostad sesam, hel 115kr

Mockamole med tortillas chips, svenska gröna ärtor, lime , vitlök, chili & koriander, 45kr

Sötpotatispommes med rocotomajonäs, 50kr

 

JETTZ BURGER [tält 31]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Jettz special [signaturrätt] Högrev rökt 24h i bbq-sås , chili-majonäs, bbq-sås samt picklad rödlök, 100kr
Vår signaturburgare då det är ett hållbart val utan något svinn.

Cheese Burgaremed Högrevsfärs, cheddarost, hamburger-dressing, senap, ketchup, gul lök & inlagd gurka, 85 kr

Tryffelburgaremed ost, tryffelmajonäs och karmelliserad lök, 100kr

Vegetarisk Falafelpå bondbönor och purjolök, ost, chili-majonäs, rödlök, sallad & inlagd gurka, 70kr
(Går även att få vegansk för 60kr)

 

MISS VOON & MR VOON [tält 32]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Voon Family, smakassiett 60kr
Röding – ”Sashimi Bowl” jalapeno, yuzu & edamame plus
Fläsksida – ”Bibimbap” kimchi och syrad gurka

*Risvåffla – ”Senbei” svenska jordgubbar och sojagrädde [SIGNATURRÄTT] (glutenfri, laktosfri), 60kr
Hållbarhet och Zero Waste har varit en stor inspiration till vår Signaturrätt. Vi använder resterna från vårt söta sushiris i våra Sashimi Bowls och gör en glutenfri och laktosfri Våffelsmet. Efter att vi gräddat våfflorna krispiga toppar vi dom med Svensk Sommar, jordgubbar & grädde.

Miss Voon
Röding – ”Sashimi Bowl” jalapeno, yuzu, edamame, 90kr
Rödingen från välrenommerad fiskodling på Island

Mr Voon
Fläsksida – ”Bibimbap” kimchi och syrad gurka, 85kr
Fläsksida från familjen Viléns gård, en miljö och klimatsmart gård.

Mr Voon Street Bar
Kyckling – ”Tonkatsu Wrap” tryffel, ponzu, spetskål, 65kr
Svensk gårdskyckling från Kronfågel

Vegan Voon
Tofu – ”Asian Slider” (vegan) sesam, äpple & ingefära, 75kr
Ekologisk Tofu (Yi Pin, Vallentuna med ekologiska soyabönor från Frankrike)

 

PHIL´S BURGER [tält 33]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Phil’s Burger 100gr, Svenskt hängmörat gårdskött från Hälsingestintan, smakportion 60kr

Phil’s Burger 200gr, Svenskt hängmörat gårdskött från Hälsingestintan, 110kr
Ekologiskt hembakt bröd, ost, lök, romansallad och egen hamburgerdressing

*Beyond Burger™ 113gr, [SIGNATURRÄTT] Beyond Meat™ veganskt ”kött” (vegetarisk), 80kr
Ekologiskt hembakt bröd, ost, lök, pickles, senap, ketchup, Phil’s majonnäs.
Vårt val av signaturrätt är Beyond Burger för att det är ett veganskt växtbaserat “kött” som ser ut och beter sig som vanligt kött.

Pommes med Phil´s dipp, 35kr

 

MY VEGINA [tält 34]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

*No Tuna Sandwich [SIGNATURRÄTT],  with sourdough baguette or gluten free option, herb oil, ”tuna” spread, pickled cucumber, lettuce, dill and crunchy onions, smakassiett 60kr

 

2 Sallader, 85kr/st (bas på hirs, quinoa, morot, rödkål, babyspenat, ruccola, polkabetor, rödbeta)
Avoberry with avocado, strawberries, edamame, rainbow cherry tomatoes, basil, mint, cashews, hemp seeds, cranberries and balsamico dijon vinaigrette.
Papapaya with pink ripe papaya and marinated green raw papaya, edamame, cilantro, mint, peanut yuzu ginger dip and lime. Peanuts, sesame seeds and crunchy onion.

Stewie med Beluga and red lentils, mung beans, black rice and cherry tomatoes slow cooked with indian spices and coconut milk. Served with cilantro, dried organic apricots, cashews and hemp seeds on top. Comes with grilled bread, 90kr

Acaibowl med rödbeta, hallon, koriander, ingefära, mango, salt och zucchini. Toppas med färska bär, hemgjord granola, banan och gojibär. Är alltså en matnyttig superbowl, 90kr

3 Smoothies (33cl), 50kr/st
Sun solicitation.Yellow maca, lucuma, mango, fresh ginger, turmeric, lime
Emo.Activated coconut charcoal, raw chocolate, avocado, mango and a hint of seasalt
Pop my cherry.Acai, cherries, mango, powdered liquorish and lime

 


FOOD TRUCKS


 

HK´S LILA FOOD TRUCK [tält 1]

*VegMeBurgare [SIGNATURRÄTT] med sojaprotein, glutenfritt bröd, lök, sallad, dressing, jalapeños & vegansk oregano-majo, 100kr
Det är mer hållbart för miljön att äta sojabönor för att slippa metangasen från kor. Brödet är glutenfritt för att passa fler plus att majonäsen är vegansk.  

HalloumiBurgare (dubbla/enkel halloumi) med briochebröd, lök, sallad, oregano-majo & soltorkade tomater, hel 100kr, smakassiett 60kr

Högrevsburgare 200gr med briochebröd, lök, sallad, ost, egengjord dressing & jalapeños, 100kr

VegoBurgare med sojaprotein, briochebröd, lök, sallad, dressing, oregano-majo & jalapeños, 100kr

Kombo burgare:
VegoBurgare + Halloumi,
135kr
Högrevsburgare + Halloumi
, 135kr

KOBE Burgare 100g med briochebröd & tryffelmajo, 175kr
Halloumi Fries med Granatäpple-kärnor, yoghurt & persilja, 70kr
Sötpotatis pommes med chilipotel-majo dip, 50kr

 

EVA-LOTTS KÖK FOODTRUCK [tält 2]

*Dala-tacos [SIGNATURRÄTT] Långkokt karré från Dalagårdsgris, rosmarin, fänkål, vitlök serverat med en lättpicklad  kålsallad i granskottsolja, sallad, picklad rödlök, tomat, hummus på Rättviksärtan, riven Gullanost från Hansjö mejeri. Serveras med en liurakräm (liura = asiatisk soja framställd i Sälen) samt friterat tunnbröd, hel 90kr, smakassiett 60kr
Signaturrätten symboliserar min mat, mitt tänk, vår framtid. En glad dalagris, lokala och närproducerade råvaror, hållbara råvaror sedan 1550-talet (Rättviksärtan) och Zero Waste gammalt tunnbröd från Rättviks tunnbrödsbageri. Framtidens mage vill vara en glad mage. Med respekt för råvaran valt med omsorg.

*Vegetarisk Dala-tacos [SIGNATURRÄTT] varm röra på morot, palsternacka, Rättviksärtan, Gotlandslinser, tomater som serveras med friterat rotsaksskal från skalet i grytan plus samma tillbehör som ovan, hel 90kr, smakassiett 60kr
Signaturrätt som ovan fast vegetariskt samt Zero Waste på rotsaksskalet

*Eva-Lotts Chilikorv [SIGNATURRÄTT], med lokalt kött från gårdsgris, örter, chili, surdegsbröd toppat med ramslökskräm och friterade rostade rotsaksskal(Zero Waste på rotsaksskalet), 60kr

Skagenkyss, Handskalade räkor /kräftor blanda med egen majo dill, citron riven pepparrot som stoppas i ett tunnbröd med sallad och tomater95kr

 

VEGAN YARD FOOD TRUCK [tält 3]

Vegan Yard Foodtruck

Glutenfria Veggie Nuggets, Växtbaserade nuggets gjorda på vitkål med hemgjord ketchup, 45kr

*Veggie Patty Burger [SIGNATURRÄTT], Patty gjord på vitkål, sallad, tomat, gurka, hemgjord ketchup, hemgjord majonnäs, hembakat burgarbröd, 90kr
Signaturrätten är helt och hållet hemlagad och framtagen med lokala produkter. Vår bagare finns i Bromma och de flesta grönsakspåläggen är från vår gård utanför Järna.

Tofu Burger, Grillad spicy tofu, sallad, tomat, gurka, hemgjord ketchup, hemgjord majonnäs, hembakat burgarbröd, 90kr

Vegan Yard Burger, Patty gjord på vitkål + grillad spicy tofu, sallad, tomat, gurka, hemgjord ketchup, hemgjord majonnäs, hembakat burgarbröd, 108kr

Råvarornas ursprung: Vi strävar efter att så mycket som möjligt använda lokala råvaror dvs. ekologiskt odlade grönsaker från vår gård mellan Järna och Nykvarn. Sallad, tomater, gurka mm kan användas efter säsong. 

För våra kunders skull vill vi använda lokalt odlade ekologiska grönsaker. Vi tror på att laga mat med kärlek och omtanke för vår planet och hennes invånare, inklusive djur och växter. Genom att använda lokalt odlade grönsaker kan vi undvika alla onödiga utsläpp från transport över världen. Vi slipper även onödiga tillsatser för att hålla råvarorna fräscha under transporterna.

 

FRED´S FOOD TRUCK [tält 4]

*Fish Taco på MSC Torsk [SIGNATURRÄTT] serverade med syrad kål, chipotle-mayo, koriander, picklad rödlök, hot sauce, hel 100kr, smakassiett 60kr
Vår signaturrätt är Fish Taco, då fisken är hållbart fiskad i Atlanten (MSC), och merparten av ingredienserna är hållbara svenska råvaror. Går att beställas tacos styckvis vilken minskar risken för att man får en portion mat som man sedan inte orkar äta upp.

Philly Cheese Steak Sandwich, med paprika/lök/strimlad entrecote med massa smält ost serverad i baguette, 110kr

Vegetarisk Philly, men byt ut köttet mot Portobellosvamp, 105kr

Extra ostig Nachotallrik, 85kr

 

BALKAN KRUBB [tält 7]

Alla rätter kan fås i en starkare variant med stark paprika.

Smaka på lite av varje, tre cevapcici, en leskofritters, och en halv ”jugge”-korv. Med grönsaker, ajvar, fetaoströra och en bit bröd. Riktig bra smakresa, smakassiett 60kr 

Balkanjärpar (Ćevapčići) på 100% rent kalvkött. Serveras i lepinja bröd med fetaoströra, ajvar, isbergssallad, tomater, och röd lök, hel 100kr, halv 60kr

”Jugge”-korv, Stor och kryddig Sremska korv i halvbaguette med vitlökssås och grönsaker. Lägg till senap och ketchup enligt önskemål, hel 75kr, halv 45kr

Souvlaki, Grillad fläskkarré varvad med paprika och lök på spett. Serveras i lepinjabröd med tillbehör, 100kr

Balkan Veggo, Veganburgare med isbergssallad, tomat, grillad aubergin, grillad paprika, vitlöksgurka, stekt lök, ajvar och fetaoströra, 100kr
Fetaoströran tas bort för veganer.

Balkanburgare (Pljeskavica) på 100% rent kalvkött. Serveras i lepinja bröd med fetaoströra, ajvar, isbergssallad, tomater & röd lök, 100kr Lesko fritters (Leskovački uštipak), Kalvkött blandat med rökt fläsk, hårost, vitlök och kryddor. Serveras i lepinja bröd med fetaoströra, ajvar, isbergssallad, tomater, och röd lök, hel 100kr, halv 60kr
Vi är de enda i 08-området som har  specialitet från Leskovac.

 

INDIAN STREET FOOD & CO [tält 8]

Indian StreetfoodRoadside Curry Chicken Masala, with tomatoes, ginger and garam masala. Served with rice, crispy veggies and roasted garlic raita, hel 95kr, smakassiett 60kr
Swedish/lithuanian chicken, basmati rice from India, swedish summer vegetables, raita with yoghurt from swedish farms

Roadside Curry Bean Masala, Slow cooked borlotti beans. Served with rice, pickled ginger, chillies, crispy veggies and roasted garlic raita, hel 95kr, smakassiett 60kr
Swedish grown borlotti beans (Lantmännen), basmati rice from India, swedish summer vegetables, raita with yoghurt from swedish farms

*Deconstructed Samosas 2.0 [SIGNATURRÄTT] deconstructed samosas in two ways: Spiced paneer cheese and Tangy potatoes and green peas. Served with raw food salad, pomegranate seeds, mint and chutneys, 95kr
Flour (Saltåkvarn), swedish vegetables and rapeseed oil and swedish herbs

 

JEFFREY´S FOOD TRUCK [tält 9]

Churrasco– chimichurri-marinerat innanlår av angus, bröd, guacamole, bacon, ost, tomat, grillad paprikasås & aioli, hel 100kr, smakassiett 60kr

Chacarero, chimichurri-marinerat innanlår av angus, bacon, bröd, haricots verts m. chili, guacamole, aioli & grillad paprikasås, 100kr

Veggoburger, friterad halloumi, bröd, sallad, guacamole, tomat, grillad paprikasås & aioli, 100kr

Cheesesteak, chimichurri-marinerat innanlår av angus, bacon, dubbelost, stekt lök, grillad paprikasås, aioli & guacamole, 100kr

Jeffreys Foodtruck*Jeffreys 2020 [SIGNATURRÄTT] med hembakat bröd, grillad paprikasås, guacamole, sallad, chimicurri-marinad plantbaserad biff, fermenterad salsa, lime/koriander sås, 110kr
I den fermenterade salsan byter vi smaksättning utifrån vilka frukter/bär som vår grossist skulle slängt och fermenterar dem i kokos-kefir. Detta ger ett minskning av utsläpp, äldre preserveringsmetoder och utifrån filosofin att inte slänga fullt goda råvaror.

Råvarornas ursprungbrödet Pan Amasado har utvecklats med ett lokalt Stockholmsbageri. Aiolin görs från scratch med ägg från frigående höns. Chimichurri-receptet från Argentina är en fräsch oljebaserad kryddig marinad och köttet är från Black Angus.

Waste på överbliven mat: av tomaterna kokas chilenska salsan Pebre för topping, sallad fyller ut nästa guacamole, bröd blir ströbröd, av kött/bacon kokar fond.

 

KORRITO FOOD TRUCK [tält 10]

Statement, Friterad potatis med skal, bulgogi marinerat svenskt nötkött, hemlagad kimchi, Picco de Gallo, Guchujang-majo, vårlök & sesamfrön, hel 100kr, smakassiett 60kr

Fundament, Friterad potatis med skal, Gochujang-majo, Pico de gallo, vårlök & sesamfrö, 60kr

Green Champion (vegetarisk) Friterad potatis med skal, bulgogi marinerat dagens mix av svamp, friterade kuber av halloumi, hemlagad kimchi, Gochujang-majo, Pico de gallo, vårlök och sesamfrö, 100kr

Korritos signaturrätt*Vegan Junk Delux [SIGNATURRÄTT], Friterad potatis med skal, bulgogi marinerad tofu & dagens mix av svamp, hemlagad kimchi, Gochujang-majo, Pico de gallo, vårlök & sesamfrö, 100kr
Vegan Junk Delux är en vegansk pommes-tallrik som exploderar av smaker framtagen för att vi vill vara en del av lösningen och inte problemet. I vår utformning av menyer så försöker vi alltid hitta råvaror som kan återanvändas i alla våra rätter för att på så sätt minska svinnet. Koooooooriiiiiiitooooo!”

Råvarornas ursprung: Vårt bulgogi nötkött är svenskt och från noga utvalda köttdetaljer.  Övriga råvaror tar vi från säsongens bästa producenter.

 

STEKOSTERIAN [tält 10x]

Prisade Kvigan med rostat torparbröd från Liljedalen, mjölksyrad vitkål med chili från Ubsola, Stekosterians magiska stekost, nötbaKon från gården, hopknåpad srirachamayo, 100kr, smakassiett 60kr

*Mums Fillibaba [SIGNATURRÄTT] rostat torparbröd från Liljedalen, säsongsenliga primörer från Rivendällgården, Stekosterians magiska stekost, egensvarvad ramslöksmayo och BBQ-sås, 100kr, smakassiett 60kr
Signaturrätter för framtiden – att mat är skapat i respekt för miljön är en förutsättning! Och en förutsättning för att folk ska välja miljösmart käk är att det är gött!

 

CHURROSTRUCKEN [tält Special]

Churros med choklad, 60kr

Churros med choklad, 1 glasskula, 75kr

Churros med choklad, 2 glasskulor, 89kr

Smörbulle, 30kr

Kardemummabulle, 30kr

Chokladbollsbulle, 30kr

Kanelbulle, 30kr

Zero Waste –  För oss betyder det mer att ALLA ska få kunna njuta av en riktigt god kanelbulle. Vi skänker vidare våra produkter till människor vars “fika på stan” inte är en självklarhet. 

Dagar då vi endast producerar Churros jobbar vi á la minute i bakprocessen så att ingen smet eller churros går till spillo. Vår “signaturrätt för framtiden” just idag definieras INTE i vad vi bakar och säljer på plats. Istället väljer vi att lyfta fram en tanke och hoppas ni också blir inspirerade. Ingen kan göra allt, man alla kan göra något. 

 

SKEPPSBRO BAGERI

Levainbröd, 59kr
Kvarnrågbröd, 59kr
Emmerbröd, 59kr
Fänkålsbröd, 59kr
Virvelvetebröd, 67kr
Formbröd, 59kr
Danskt rågbröd, 67kr
Baguette, 32kr
Månadens bröd, 59kr

Alla bullar: 28kr
Kanelbulle, Kardemummabulle, Sockerkringla, Månadens bulle, Morningbun, Croissant & Pain au chocolat.

Crème brûlée croissant, 35kr
Muffins, 30kr
Mazarin, 30kr
Chokladboll, 26kr

Dryck:
Kaffe, 27kr
Äppeljuice, 21kr

 

SKOLKÖKET [tält 17]

Husby tabouleh med couscoussallad och rödbetsfalafel med mynta & yoghurt, 85kr
(couscous, persilja, lök, gurka, tomat, rödbetor, kikärter, citron, persilja, mynta & yoghurt)

Marrakesh linsbowl med aprikos, spiskummin, löksallad, mynta, yoghurt och sumakfriterad potatis, 85kr
(röda linser, spiskummin, aprikos, kanel, tomat, lök, vitlök, persilja, potatis, sumak och grönsaksbuljong)

*Färskpotatis-falafel [signaturrätt] med dill och citron serveras med pepparrotsyoghurt, smakassiett, 60kr
(färskpotatis, kikärter, dill, citron, yoghurt och pepparrot)

Tanken bakom signaturrätten är att skapa en smakupplevelse med en råvara som hör till en av världens viktigaste stapelfödor, och som har funnits i det svenska köket sedan 1600-talet; tillagad som falafel, en rätt som gjort sitt intåg och vunnit mark i Sverige tack vare influenser från Mellanöstern. Helt enkelt det bästa av två världar. Dessutom är samtliga rätter vegetariska, som en signal om den omställning vi alla behöver göra till mindre köttkonsumtion; för att vårda och bevara den planet som när oss alla.

 

NEE´S TASTE OF THAI [tält 18]

Pad Thai kyckling, stekta risnudlar med ägg, vitlök, purjolök, broccoli, lime, blomkål, morötter & krossade jordnötter*, hel 110kr,  smakassiett 60kr

Pad Mhed Maamuang (vegetarisk/vegan)*, wok med vitlök, ris, paprika, gul lök, broccoli, blomkål, morötter & cashewnötter*, 110kr

Gai Satay, tre hemgjorda kyckling grillspett med hemgjord jordnötssås* serveras med ris & sallad, 100kr

Popia (vegetariska/vegan), tre hemgjorda vårrullar fyllda med vitkål, morötter, gul lök, vitlök & glasnudlar. Serveras med ris, sweet chilisås & sallad, 100kr
*Maträtterna ovan kan serveras utan jordnötter/cashewnötter eller fås på sidan av

Pad Thai med jordnötssås, kyckling/tofu, stekta risnudlar med ägg, vitlök, purjolök, broccoli, lime, blomkål, morötter och hemgjord jordnötssås*, 130kr
*Denna maträtt kan serveras utan jordnötssås eller fås på sidan av.

Råvaror: Kyckling av mycket hög kvalitet kommer från CT Food och grönsakerna handplockas från Axfood. Tillagning av maträtterna sker helt och hållet på plats (one to one) för att uppnå bästa kvalitet samt för att nå Zero Waste.

 

GALET GOTT FOODTRUCK [tält 19]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Vegansk Pampadums

Mini Quesadilla, Grillad minitortilla fylld med kryddig högrevsfärs, jalapeños & ost. Serveras med Pico de gallo, smakassiett 60kr

Quesadilla Bowl, Grillad tortilla fylld med kryddig högrevfärs, chili & ost som serveras med sallads bowl (allt. Pico de gallo & tortilla-chips), 100kr

*Vegansk Papadums [SIGNATURRÄTT], Friterad linsmjöls-tortilla med avokadoröra, sojabönor, ört-olja, rödbets-hummus, syrad lök, ajvar relish, topping rotfruktschips, 90kr
Signaturrätten är en uppmaning att äta en hälsofrämjande, smakrik och miljövänligare maträtt.

Galet Gott Burgare, 200gr Anguskött, aioli, sallad, bifftomat, cheddarost, syrad lök & rostad lök, 100kr

Angus Chiliburgare, 200gr Anguskött, chilimajonnäs, sallad, bifftomat, cheddarost, syrad lök & jalapeños, 100kr

Sesamkyckling Bowl, Grillad kyckling i sesam-olja serveras med sallads bowl och sojamajonnäs, 100kr

Yakiniku Bowl, Yakiniku på högrevfärs, serveras med ris, kimchi, sojabönor, stekt ägg & syrad lök, 100kr

Empanadas, Två äkta chilenska piroger: En bakad nöttfärspirog, och en friterad ostpirog båda serveras med Pebre sås, 60kr

Råvarornas ursprung: Våra sallads-bowls innehåll beror på säsongens färska råvaror.
För ett minskat matsvinn försöker vi ha råvaror som kan användas i de flesta maträtterna fast serverade på olika sätt. Vi inhandlar mindre mängder och använder oss av vad säsongen har att erbjuda. Vi tillagar det mesta själva t.ex. picklas våra grönsaker, egna röror, såser mm.
Vi använder Martin & Servera som leverantör (allt från Sverige eller EU). De har en uppförandekod som innebär att råvarorna och köttet som vi använder oss av är miljövänliga, från gårdar där djuren är ombesörjda, arbetsförhållandena är goda och mänskliga rättigheter respekteras.

 

MILNER´S FISH & CHIPS [tält 20]

Friterade Calamari-ringar (hemlagad) med tartaresås, smakassiett 60kr
Frityringssmet: hemlagade med potatismjöl, rismjöl, bakpulver, maltvinägar, vetemjöl, pale ale (öl) från Saltairebryggeriet, (Yorkshire, UK), kolsyratvatten. Bläckfiskringar (Todarodes Pacificus), antioxidationsmedel, vatten (skyddsglasering).

Fish & Chips med hemgjord tartarsås, 120kr
Färsk MSC torsk (Norge), frityringssmet, hemlagade majonnäs (ägg, rapsolja, senap, vinäger, vatten), kapris, gurka, paprika, lök.

Battered Halloumi med chipotle aioli, 115kr
Halloumi (Cypriotisk), getko- samt fårmjölk, salt, icke animalisk löpe, mynta, frityrssmet

Crispy Chicken med bourbon BBQ-sås, 120kr
100% kycklinginnerfilé, stabiliseringsmedel, dextros, salt, glykos, frityrsmet

Battered Sausage & Chips, 115kr
Taylors & Jones-korv (fläskkött, nötkött, antioxidationsmedel, salt, kryddor, vatten) och frityrsmet.

* Battered Vegan Sausage & Chips [SIGNATURRÄTT], 115kr
Korv av sojaprotein, rapsolja, lök, kryddor, paprika, koriander, salt, majsstärtkelse, vitlök, tomat, äppelextrakt, naturliga aromer samt frityrsmet
I vår signaturrätt har vi valt en frityrsmet av Teff, ett “mjöl” malet av Teffkorn från Etiopien och Eritrea vilket har odlats där i över 6000 år. Det är både glutenfritt, näringsrikt och bidra till “sustainable farming” eftersom själva sädeskornen är mycket små så man kan sprida teff över stora områden med bara en handfull korn samt att det stöder ekonomin i dessa länder där Teff odlas. Korven till rätten är helt vegansk och visar vägen framåt för att äta mer hälsosamt samt minska matens koldioxidavtryck.

 

HOI POLLOI [tält 21]

*Hunan Red Celeriac Bao [SIGNATURRÄTT], med rotselleri, picklad rättika, morot, pak choi, yuzu-aioli, 2 för 115kr, smakassiett 60kr
Vår signaturrätt är vegansk, där stjärnan i rätten är svenskodlad rotselleri. Fokus på det gröna köket som vi ser som en naturlig framtid för street food. Vi använder oss främst av råvaror med lång livslängd.

General Tso Cauliflower Baomed blomkål, picklad rättika, gul morot, gurka och yuzu-aioli, 2 för 115kr

Teriyaki Mushroom Baomed Teriyakisvamp, picklad rättika, gul morot, pak choi och sesamfrön, 2 för 115kr

 

GNARLY BURGER [tält 23]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Gnarly Cheese Slider, smakassiett 60kr

Gnarly Cheese Burger 140g, Högrevsburgare med cheddarost, Gnarly dressing, sallad och picklad lök, 90kr

Bobs Hot 140g, högrevsburgare med Pepper Jack Cheese, hot n hot, sallad, rå silverlök och jalapenos, 90kr

*Incredible Burger [SIGNATURRÄTT], en växtbaserad vegansk burgare från Hälsans köks, tomat, karamelliserad lök och avokadodressing, 100kr
Signaturrättens innehåller Sojaprotein-koncentrat (19%), vegetabilisk raps- och kokosnötsolja, vetegluten (5%), naturlig arom, vinäger, vitlökspulver, koncentrat av rödbeta, morot, paprika, kornmaltextrakt, spirulina-koncentrat, svartpeppar, salt, stabiliseringsmedel (metylcellulosa)

 

THE GOOD GRINGO [tält 24]

Chips and Guacamole. Homemade corn tortilla chips and hand mashed guacamole, smakportion 60kr

Carnitas Burrito. Swedish pulled pork wrapped in a flour tortilla, filled with cilantro lime rice, black beans, shredded lettuce, pico di gallo, corn salsa, sour cream & “CRACK SAUCE”, 100kr

Veggie Veggie Burrito. Flour tortilla filled with cilantro lime rice, black beans, shredded lettuce, pico di gallo, corn salsa, sour cream and “CRACK SAUCE” and hand mashed guacamole, 100kr
We are moving into the future with a goal of reducing food waste, which is we are using the same fresh fillings in both of our burritos.

 

LÅDAN [tält 25]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

White Square Pizza (vegetarisk)med Cheddarost, mozzarella, shoestring-fries gjord på svensk eko potatis, pepparrotsgräddfil, svensk tångkaviar, färsk gräslök & gräslöksolja, smakassiett 60kr

 SNS Slider av Flippin-färs med80g nötkött (Ö-märkt, Värmdö), burgarost, chili-majo & shoestring fries ovanpå köttet. Serveras i nybakat ekologiskt sliderbröd från Magnus Johanssons Bageri, 1st 65kr,2st125kr,3st 180kr

*Ekopommes [signaturrätt] Dubbelfriterad svensk ekologisk potatis, 45 kr
Sveriges första KRAV-ekologiska pommes från Skåneföretaget Green Fries

 

DOG FOOD [tält 26]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Buffalo Wings, Friterade ekologisk REKO-kycklingvingar, doppade i het buffalosås. Serveras med blue cheese-dressing & picklad selleri, smakassiett 60kr

Up-dog*Updog – (Vegansk) [signaturrätt] Friterad sötpotatiskorv i sesamfrön med vegansk chili-majo, picklad morot och daikon, färsk gurka och koriander. Serveras i nybakat ekologiskt korvbröd från Magnus Johanssons Bageri, 100kr
Snabbmatsbranschen behöver fler veganska alternativ som är lagade från grunden.

Korvmojsklassikern Locals Only. Med tjock KRAV-fläskkorv (från Korvhantverk Stockholm), vår gurkmajonnäs, senap, ketchup och friterade löksmulor. Serveras i nybakat ekologiskt korvbröd från Magnus Johanssons Bageri, 100kr

Ekopommes Dubbelfriterad svensk ekologisk potatis, 45kr

Meny med Korv + Fries, 130kr

 


PARTNERS SOM SERVERAR MAT


 

SÉBASTIENS HANTVERKSPIZZA [ tält J + M] – Fem dagar med en unik hantverkspizza varje dag. Går att köpa hel pizza alternativt välja bara en pizza-slice

Pizzorna är bakade på ekologiska svenska kulturspannmål från Warbo Kvarn, Råberga, Widichs och Limabacka kvarn.

100% ekologiska råvaror från svenska gårdar.
Ostar från Järna mejer, Almnäs bruk, Oviken ost, i Löfsta gårdsmejeri.
Grönsaker från Solmarka gård, Lilla Labäck och Karshamra gård.
Vi har köpt hela, äldre djur från ekologiska gårdar där djuren ingår i ett integrerat kretslopp, förädlade av Korvhantverk Stockholm.

 

HOKKAI SUISAN [Korean Pavillions, tält K] – En matgrossist i Slakthusområdet vid Globen i Stockholm. De är specialiserade på asiatisk mat, främst japansk, men under Smaka på Stockholm läggs fokus på det koreanska köket.

Topokki, Rispasta-rullar i gochujangsås, med bacon, gullök, salladslök, sesam och ost, smakassiett 45kr

 

 

STELLA ARTOIS  – BEER & BITE´S  [tält O]
6-9 Juni , 15:30-17:00 
Erbjuds en speciell bites-meny i tältet.

Beer & Bites-menyerna serveras tillsammans med några av Smaka på Stockholms främsta kockar och är speciellt framtagna för att passa smakerna i Stella Artois som har mer än 600år av belgisk bryggartradition.

Vilka tilltugg som kommer att serveras vilken av de fyra dagarna presenteras senare.

 

 

RESTAURANT RETASTE & FRIENDS  [ZERO WASTE]  i Foodtech Village Paviljongen]  Stöder FN-förbundets skolmatskampanj >

Öppet alla dagar  11.30-19.00

Retired Hen Slider, i handen, 65kr
Retired Hen Slider, med allt!, 85kr
Dagens Soppa med bröd och ost, 75kr
Dagens Daal, 95kr
Dagens Kock lagar sin egen signaturrätt på dagens svinnmat, dagspris

 

5/6 – Filip Lundin från Sopköket, Söderhallarna
6/6 – Joseph Otway från Where The Light Gets In, Stockport, UK
7/6 – Erik Andersson från Restaurang Spill, Malmö
8/6 – Alena Grahn från Rosendals Trädgård, Djurgården
9/6 – Fabian & Philip Axelsson från Nordish Market, Göteborg

 

 


Vill du bara se FRAMTIDENS 30ST SIGNATURRÄTTER  >
Miljömärkt event