Recept – Våga Vego med Felix 6 juni

FELIX VEGETARISKA PYTT ALA WALTER SUNDLING

Recept för 6 pers

Pytt
2 påsar Felix vegetariska pytt
1 dl kapris
1 citron
½ kruka timjan
60 gr riven parmesanost
Salt och peppar

Sås
2 dl Felix aioli
2 dl smetana
1 msk dijonsenap
1 msk grovkornig fransk senap
Salt och peppar

Tillbehör
420 gr sparrisbroccoli
Neutral matolja
Salt
Till servering: klippt smörgåskrasse

 

Gör så här:
Stek pytten.

Blanda med kapris, citron, hackad timjan, riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.

Blanda aioli med smetana, dijonsenap och grovkornig senap, smaka av med salt och peppar.

Olja in sparrisbroccolin, salta och grilla så att den mjuknar och tar fin färg.

Servera pytten med klippt krasse och grillad sparrisbroccoli.

Vegetariskt med Felix
Den vegetariska pytt som används i detta recept är gjord på svensk potatis, grillad paprika, gul och orange morot samt edamamebönor. Pytten är dessutom vegansk. För mer inspiration och fler recept besök felix.se eller följ oss på Instagram @felix_sverige. Prova gärna också våra andra vegetariska produkter så som, Morotsbullar, Vegetariska Burgare eller nya lunchrätten Sweet Potato Lentil Bowl.

#vågavego

Övriga råvaror i Smaka Matstudio tillhandahålls av coop.se