Ulf Wagner

Ulf Wagner

– Smaka på Stockholm är ett skönt projekt som vi gärna kommer till, både för att möta kollegor och en fantastiskt kunnig och intresserad matpublik samt att föra ut lite matkultur från västkusten till huvudstaden, berättar Ulf.

Han drivs av ett passionerat förhållande till mat och hans filosofi är ”Maträttens kvalitet står alltid i direkt proportion till råvarans”.
– Sen behöver det nödvändigtvis inte innebära att råvaran måste vara exklusiv eller dyr, säger Ulf och fortsätter med att han hellre väljer en färsk abborrfilé än fryst sjötungs-dito.

Sedan fem år driver han Sjömagasinet tillsammans med sin hustru Ingalill och Gustav Trägårdh. De har investerat, renoverat och förnyat så pass mycket att de nu hoppas kunna fokusera ännu mer mat- och dryckesupplevelserna för gästerna.

I framtiden tror Ulf att svensk matkultur går mer mot ”riktig” mat, renare matlagning med färre ingredienser och lite mindre underliga kombinationer samt att det ekologiska tänket kommer att bli mer och mer dominerande i vårt val av råvaror.

Med de orden längtar vi efter att se och smaka på de västkustska läckerheter som Ulf kommer att servera under Smaka på Stockholm 2016!


Lite mer bakgrundsfakta:
2013 fick Sjömagasinet en stjärna i Guide Michelin. Ulf var den första i Göteborg  som hedrades med en stjärna i Guide Michelin.  Årets var 1989 och restaurangen han drev var The Place. Arbetade senare i rollen som källarmästare tillsammans med Leif Mannerström på Sjömagasinet och har därefter även varit verksam som krögare på såväl Fiskekrogen som på Basement som under hans tid fick en stjärna i Guide Michelin.

Har tidigare korats till Sveriges bäste sommelier och synts ofta i TV, där han bland annat försett de medverkande i TV-serien Stjärnorna på slottet med mat och dryck. Är en årligen återkommande gästkock på Hotel Satzburger Hof i Bad Gastein.

Undervisar på Institutionen för mat, hälsa och miljö vid Göteborgs universitet, bland annat i ämnena vin- och måltidskunskap.  Under senare år har han även blivit vinimportör.

Möt Ulf Wagner här

7 juni fredag
17:00

Kockduell

Erik Andersson vs Ulf Wagner i dagens sista kockduell på  räddar mat  med extra fokus på Zero Waste.

Stora scen