Tommy Eriksson

Tommy Eriksson

Tommy Ericsson

Sedan 2010 gastronomisk ledare och delägare av Högberg Gård på Lidingö. Lagkapten i Svenska kocklandslaget. Tommy är från Ludvika. Bor nu i Årsta tillsammans med sonen Viggo. Kockutbildad på hotell- och restaurangskolan i Smedjebacken och studerade därefter Restaurang- och Måltidskunskap på restauranghögskolan i Grythyttan.

Bland tidigare anställningar kan nämnas Grythyttans Gästgivaregård och Crown Casino, Melbourne,  Har tävlat flitigt och blev semifinalist i Årets kock 2012, 2015 och 2016.

Olympisk mästare med Stockholm Culinary Team 2016.

Vinnare av tävlingen Årets möteskock 2015 (2:a 2014). Vinnare av Copper scillet två gånger, samt en hedrande andraplats i världsfinalen.

Träffas i år på Stora scen i en kockduell den 7 juni.

Möt Tommy Eriksson här

7 juni fredag
15:00

Kockduell

Tommy Eriksson och David Lundqvist  i kockduell på matsvinn från festivalens restauranger och från annan matlagning i Zero Waste-paviljongen mm.

Stora scen