Stefan Eriksson

Stefan Eriksson“Nyfikenheten och kunskapstörsten driver mig! Att gå på känslan i magen och följa det som känns rätt!”, sa Stefan Eriksson när han blev Årets Kock 2005.

Genom projektet Exceptionell Råvara har Stefan arbetat som kock och konsult inom råvaruutveckling. Han har erfarenhet från Restaurang Seth’s och hotellet Ett Hem i Stockholm och har drivit Stefan Eriksson Matstudio samt varit involverad i Atelier Food; en plattform för att utveckla framtidens samhälle genom mat – och samtidigt söka matens framtid.

Förutom Årets Kock 2005 har Stefan tävlat i Årets Gröna Kock 2000, vunnit Årets Seniormat 2011 samt skapat Nobelmenyn 2008.

Stefan Eriksson, Årets Kock 2005, är råvaruansvarig för Årets Kock 2019. Råvarorna ska både utmanar kockarna och ge dem bästa möjliga förutsättningar att prestera under Årets Kock – SM i professionell matlagning.

På Smaka på Stockholm kommer Stefan Eriksson att köra en kockduell på räddad mat mot Markus Pettersson

Möt Stefan Eriksson här

6 juni torsdag
15:00

Kockduell på Zero Waste Day

Markus Pettersson mot Stefan Eriksson i en kockduell på matsvinn från festivalens restauranger och från annan matlagning i Zero Waste-paviljongen mm.

 

Stora scen