Sayan Isaksson

Sayan isakssonSayan Isaksson medverkar på festivalen med den senaste krogen in på Teatern nämligen snabbmatskrogen Nū (tält 15). Alltid naturligt fritt från gluten och laktos. Hälsosam mat för hedonister.

Sayan som tillhör Sveriges absoluta kockelit och har tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit guldmedalj både 2002 och 2004. Han har drivit stjärnkrogarna Esperanto och Imouto (sushi bar) med en stjärna vardera i Guide Michelin samt Shibumi (en modern izakaya, en slags pub som också serverar mat), alla tre låg i Jarlateaterns lokaler i Stockholm.

Esperanto har tilldelats en rad andra utmärkelser såsom Gulddraken. 2008, 2013, 2014, 2016 och 2017 utsedd i White Guide till Årets Bästa Restaurang i Sverige. 2008 placerade sig Esperanto på en 72:a plats i The Worlds Best Restaurants.

Till Nobelmiddagarna 2015 och 2016 komponerade Sayan Isaksson både förrätterna och huvudrätterna. Sayan har också drivit Råkultur tills han valde att stänga den för att han ansåg att det öppnat bättre sushirestauranger i stan.