Sara Begner

Sara Begner

Sedan elva år tillbaka provkökschef på Coop, och är bl a matkreatör på tidningen Mer Smak.  Författare till boken Barnens kockskola och den nya utgåvan av grund kokboken Vår kokbok. Är utbildat kock och näringsterapeut och har arbetat i restaurangbranschen i 22 år.

Var kock i SVTs program Toppform, 2006, och gjorde sedan Saras Kök för SVT, 2007. Även författare till kokboken Tillsammans, en kokbok för hela familjen, liksom Saras Kök. Ansvarig för de senaste utgåvorna av Vår Kokbok. Boken Glöd – Mat med mening gavs ut 2013. Den innehåller recept och beskriver möten med människor från Kenya, Guatemala, Vietnam och Balkan.

Sara har även givit ut den vegetariska “Vår kokbok grönt”, samt boken “Veckans favoriter”. Den är tänkt som en hjälp att göra det lite härligare runt köksbordet veckans alla dagar. Sara Begner har vid det här laget totalt skrivit tio böcker.

På Smaka på Stockholm, Future Food Festival kan man se henne i en kockduell 7/6.

Möt Sara Begner här

7 juni fredag
13:00

Kockduell

Kockarna  Sara Begner vs. Filip Poon i spännande kockduell på matsvinn från festivalens restauranger och från annan matlagning i Zero Waste-området mm.

Stora scen