Paul Svensson

Paul Svensson

Paul brinner för att inspirera till en grön matfilosofi där vi hyllar växtriket genom att sätta det gröna i centrum och det animaliska genom att selektivt välja produkter som är bra för oss och naturen i en proportion som överensstämmer med ekosystemets gränser. Kärnan i passion ligger i att öka respekten för allt som produceras, alla delar av råvarorna men också förädlad mat för att på sätt minska vårat resursanvändande och kanske på sikt eliminera det vi idag kallar för matsvinn.

Under några år arbetade han i Europa bl.a i London hos Christian Sandefeldt och kocklegendaren Marco Pierre. Därefter 8 år hos Mathias Dahlgren på Bon Lloc i Stockholm varav halva tiden som kökschef och driftsansvarig.

2003 representerade Paul Svensson Sverige i Bocuse d’Or (VM för kockar) i Lyon och kom 5:a. Därefter 2 år som kökschef hos Danyel Couet och Melker Andersson på F12. Sedan startade han Pauls kök tillsammans med Christofer Ekman och 2014 startade de Fotografiskas restaurang som 2017 blev utnämnd till Världens bästa museirestaurang.

ReTaste & Paul SvenssonPaul var också eldsjälen i förra årets ReTaste, en pop-up som inte bara var en tillfällig restaurang, utan ett sätt att ”jobba”, det är en förankring och grund precis som rötterna på ett träd.

Restaurangen ReTaste – de förlorade smakupplevelsernas mecka där räddade råvaror blir lyxiga matupplevelser. Där passionen för alla råvaror förädlas och där estetik bedöms på tallriken. Det handlar om att återsmaka!

Att inspireras av faktumet att mat/råvaror ofta är som bäst vid den tidpunkt då de håller på att tappa sin lyster enligt norm. Tricket är att förädla dem just då och använda rätt metoder för förädling.

Ett annat av förra årets projekte var Retired Hen. Vi pratar hönor som är i slutet av sitt ägg-kläckarliv. De förtjänar respekt i livet och värdighet i döden. Ofta slängs de bara bort, men de är smakrika och fyllda med protein som kan mätta många.

Årets nya projekt är Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg.

 

Möt Paul Svensson här

5 juni onsdag
17:00

Invigning med extra stort Zero Waste-fokus

Evenemanget invigs av Paul Svensson tillsammans med Johan Gottberg, Niklas Ekstedt och Johan Jörgenssen med ett Extra stort Zero Waste-fokus på att räddar mat. [2019.05.22]

Stora scen
6 juni torsdag
17:00

Kockduell på Zero Waste Day Sweden

Extra stort Zero Waste-fokus i dagens sista kockduell på Zero Waste Day där dagens grupp av kockar räddar mat. Joseph “Joe” Otway vs Paul Svensson

 

Stora scen