Maximilian Lundin

Maximilian LundinMaximilian Lundin medverkar med sin Teatern-krog The Plant tält 13 som är Sveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-restaurang. All mat är 100% ekologisk och biodynamisk, tillagad helt utan animaliskt protein och raffinerat socker. Alltid nylagat direkt vid beställning.

Maximilian brinner för att få fler att upptäcka hur gott det är att äta vegetariskt. Medverkar i tv inom ämnet.

Gyldene Freden och Franska Matsalen i Stockholm, Sjömagasinet i Göteborg och på Motor Yacht Mi Niña i Medelhavet där jag som ensam kock lagade mat till amerikanska toppar inom näringslivet.

Han har också jobbat som kökschef på Street i Stockholm där inriktningen var att använda så mycket närproducerat och ekologiskt som möjligt. Vi var de första som gick hela vägen och därmed banade väg så att fler vågade satsa.
Mellan 2009 och 2012 arbetade jag som kock och produktansvarig på Årstiderna. Där byggde jag upp det svenska produktsortimentet och såg till att företaget blev ekologiskt certifierat.

Maximilian har medverkat i ett flertal tidningar, morgon TV, hemsidor och magasin. Författare till Gårdarnas Mat 2008,  Jordens Bästa Käk 2011 (tillsammans med Lotta Lundgren och Isac Wiig) samt Årstidernas Kokbok 2012

Webbplats | Facebook

Möt Maximilian Lundin här

7 juni torsdag
17:00

Kockduell

Kockduell mellan Maximilian Lundin och New York-baserade Magnus Hansson (uppdaterat 2018.06.07)

• Råvarorna levereras av coop.se

Stora scen