Maximilian Lundin

Maximilan Lundin

Chef for 25 years cooking plantbased organic food. Written 4 cookbooks, cook vegan food on one of the biggest TV-shows in Sweden on a regular basis, ran a vegan organic restaurant for 4 years, currently Country Manager for Simple Feast – a plant based organic box scheme company. Educate and lecture in sustainable cooking and eating. Live by these words: ”I want as many people to eat as much plants as soon as possible”.

Maximilian Lundin driver Teatern-krogen  The Plant som är Sveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-restaurang. All mat är 100% ekologisk och biodynamisk, tillagad helt utan animaliskt protein och raffinerat socker. Alltid nylagat direkt vid beställning. Maximilian brinner för att få fler att upptäcka hur gott det är att äta vegetariskt och veganskt.

Förutom att han också är vegan-kocken i SVT´s Gokväll så har han helt nyligen även blivit ny Sverigechef på Simple Feast som levererar klimatsmarta matkassar hem till dörren.

Tidigare erfarenheter: Gyldene Freden och Franska Matsalen i Stockholm, Sjömagasinet i Göteborg och på Motor Yacht Mi Niña i Medelhavet där jag som ensam kock lagade mat till amerikanska toppar inom näringslivet.

Han har också jobbat som kökschef på Street i Stockholm där inriktningen var att använda så mycket närproducerat och ekologiskt som möjligt. Vi var de första som gick hela vägen och därmed banade väg så att fler vågade satsa.
Mellan 2009 och 2012 arbetade han som kock och produktansvarig på Årstiderna. Där byggde han upp det svenska produktsortimentet och såg till att företaget blev ekologiskt certifierat.

Maximilian har medverkat i ett flertal tidningar, morgon TV, hemsidor och magasin. Författare till Gårdarnas Mat 2008,  Jordens Bästa Käk 2011 (tillsammans med Lotta Lundgren och Isac Wiig) samt Årstidernas Kokbok 2012

Webbplats | Facebook