Markus Pettersson

Markus PetterssonMarkus Pettersson, köksmästare på stjärnkrogen 28+ med en stjärna i Guide Michelin.
Bakgrund: Markus är en 31-årig kock uppvuxen och utbildad i Karlstad. Efter sin kock-utbildning följde ett år med jobb på diverse semesterorts-restauranger.

2012 flyttade Markus till Göteborg och fick jobb direkt på “28+”. Efter tre år fick han jobbet som sous-chef där. Därefter jobbade han på “Restaurang swedish taste” i Göteborg.

Markus och en annan kollega från “28+” fick sedan chansen att bli köksmästare på 28+. Detta var tre år sedan och Markus är fortfarande kvar som köksmästare på den göteborgska gourmetrestauranger som huvudsakligen jobbar med närproducerade och ekologiska råvaror i säsong.

På Smaka på Stockholm kan man bl.a se honom i en kockduell på Stora scen på Zero Waste Day den 6 juni.

 

Mer på Markus Instagram

Möt Markus Pettersson här

6 juni torsdag
15:00

Kockduell på Zero Waste Day

Markus Pettersson mot Stefan Eriksson i en kockduell på matsvinn från festivalens restauranger och från annan matlagning i Zero Waste-paviljongen mm.

 

Stora scen