Malin Söderström

Malin Söderström, en av landets mest kända kvinnliga kockar  driver förutom The Fishery (tält 14) på festivalen också restaurangen på Moderna Museet i Stockholm, tillsammans med Sofia och Per Gustafsson.

Malin har den övergripande rollen som chef i köket. Hon är en flitigt förekommande kock i TV4 och har givit ut kokböcker som Mmm Malins Mat och Kära Små Söta samt Smårätter, vilken hon skrivit tillsammans med Per Gustafsson och Henrik Norström, Lux Stockholm, Mat för blå dagar, Ja tack-mat för diabetiker och alla andra.

Hon har tidigare också varit styrelsemedlem i Svenska Kockars Förening. och tidigare medlem i det Svenska Kocklandslaget (en av få kvinnor som ingått i laget).

I årets White Guide 2018 fick Malin utmärkelsen “Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning”. Detta fick hon för att med en jordnära matfilosofi under många år ha varit en inspirerande förebild i en mansdominerad kockvärld genom både tävlingsengagemang, utbildningsprogram och framtidsorienterade krogprojekt.