Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors har som ambition att medverka till förbättringar av maten till Sveriges äldre. Med mottot ”Det ska vara gott att bli gammal” serverar hon och hennes team dagligen vällagad mat på Vardaga Silverpark i Täby. Där bjuds seniorerna bl a på ägg från de egna hönsen, nybakat bröd, spännande vegetariska rätter, endast svenskt kött och fågel, miljömärkt fisk, och ekologiskt så långt detta är möjligt. I ett stort växthus odlas egna örter, bär och grönsaker.

Föreläser om mat till äldre och har workshops för GastroMerit. Vann White Guide “Seniors Årets Seniormåltid 2015”, “Årets Seniorkock 2016” och ”Årets Seniormåltid 2017”. Karoline och Vardaga Silverpark är nu 2018 nominerade i tre kategorier i White Guide Senior. Insatserna kring mat för äldre har rönt stor uppmärksamhet med flera artiklar i tidningar som Coop Mersmak, Daisy Beauty, DN, Aftonbladet, Expressen och Magasin Måltid.
Från menyerna på äldreboendet Silverpark återfinns bl a rätter som Havets Wallenbergare med blomkålspuré, brynt smör och varma ärtor med ansjovis. Kummin- och apelsinglaserad fläskkarré, kräm på äpple och lök serverat med rostade rotfrukter, Morots- och jordnötsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis, och desserter som färsk fruktsallad med färskostkräm, karamellpannacotta med äppelkompott, lingonparfait med kolasås och havresmulor.

I Karolies kök tillämpas modern gastronomi till våra seniorer och parollen “Allt är möjligt med kreativitet och hårt arbete”
Karoline är dessutom en av landets mest prominenta barskribenter, med fokus på Norden, på dinvinguide.se, jurymedlem i ett flertal bartendertävlingar och galor samt grundare och styrelsemedlem i Stellagalan.

Möt Karoline Nordefors här

6 juni onsdag
17:00

Kockduell

Kockduell med Karoline Nordefors och Lisa Lönner Pulkkinen

• Råvarorna levereras av Coop.se

Stora scen
9 juni lördag
17:00

Kockduell

Kockduell mellan Karoline Nordefors och Gustav Trägårdh som lagar fantastisk mat på italienska råvaror. Vill du också Smaka på Italien så finns ITA i tält M (se Kartan).

• Råvarorna levereras av coop.se

Stora scen