Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Karoline NordeforsKaroline Nordefors har som ambition att medverka till förbättringar av maten till Sveriges äldre. Med mottot ”Det ska vara gott att bli gammal” serverar hon och hennes team dagligen vällagad, näringsrik, säsongsanpassad och hållbar mat på Vardaga Silverpark i Täby. Där bjuds seniorerna bl a på ägg från de egna hönsen, nybakat bröd, spännande vegetariska rätter, endast svenskt kött och fågel, miljömärkt fisk, och ekologiskt så långt detta är möjligt. I ett stort växthus odlas egna örter, bär och grönsaker.

Till hösten tar hon sig an nya utmaningar och kommer tillsammans med en dietist ansvara för maten på tre äldreboenden på Södermalm här i Stockholm.

Föreläser om mat till äldre runt hela Sverige och har workshops för bl a Gastromerit. Vann White Guide “Seniors Årets Seniormåltid 2015, 2017 och 2018” samt “Årets Seniorkock 2016”. Till årets gala är hon och teamet nominerade i hela tre kategorier.

Karoline är dessutom skribent inom mat och dryck på dinvinguide.se, grundare och styrelsemedlem i stellagalan.se – Sveriges första gastronomiska gala som prisar kvinnor samt är en del av friskmat.se advisory board.

Här på Smaka på Stockholm – Future Food Festival kan du se henne i en kockduell på matsvinn från festivalen.

Besök gärna hennes Instagram

Möt Karoline Nordefors här

5 juni onsdag
15:00

Kockduell

Karoline Nordenfors vs. Anna Antonia Svedberg  i en spännande kockduell på räddad mat från festivalens restauranger och från annan matlagning i Foodtech Village Paviljongen.

Stora scen