Johan Gottberg

Johan Gottberg

Foto: Lisbeth Rauden

Johan Gottberg är grundare och delägare just nu till i Restaurang Labbet, ett unikt innovationsprojekt som undersöker hur hållbart och cirkulärt ett komplett restaurangsystem kan bli. Restauranglabbet är en plattform som sammanför näringsliv och akademin och manifesteras genom en riktig krog. Den 3/9 öppnas den första piloten på Valhallavägen 79 i Stockholm.

Blev utnämnd till Årets Hållbarhetskock 2014.

2013 grundade Johan lunch- och eventrestaurangen K-märktDetta blev starten på Food Waste-rörelsen som växer sig starkare och starkare för varje år, nu är det dags att denna växlar upp.

Johan har en utåt sett en lågmäld profil och är en av de svenska kockar som byggt sina erfarenheter på flera internationella stjärnkrogar innan han flyttade hem till Sverige. 

Johan har ett djupt engagemang för helheten kring att servera mat. Hans perspektiv börjar med djur och naturvård och sträcker sig till arbetsförhållanden och den kreativa utmaningen för kockarna i köket. Johan har också suttit i ledningsgruppen för flera stora krogar i Sverige. 

På Johans meritlista syns bland annat The Square, en Londonkrog med två stjärnor i Guide Michelin, 28+ i Göteborg, som har en stjärna och anställd krögare på Fjäderholmarnas Krog i Stockholms skärgård samt Ulriksdals Wärdshus. Johan har även stor erfarenhet kring att utveckla kvalitativ och hållbar färdigmat. Johan på Instagram

Det är premiär för Johan medverkan på Stora scen under Smaka påStockholm. Du kan träffa honom på Festival-invigningen som i år har extra stort Zero Waste-fokus och vem kan passa bättre än just en kock med fokus på hållbarhet.

Möt Johan Gottberg här

5 juni onsdag
17:00

Invigning med extra stort Zero Waste-fokus

Evenemanget invigs av Paul Svensson tillsammans med Johan Gottberg, Niklas Ekstedt och Johan Jörgenssen med ett Extra stort Zero Waste-fokus på att räddar mat. [2019.05.27]

Stora scen