Håkan Carlsson

Håkan Carlsson

Håkan CarlssonHåkan Carlsson arbetar i dag som köksmästare på nyöppnade Eriks Basar som ligger på Kungsholmen. Eriks Basar öppnade i mitten på maj och fokus ligger på fisk och skaldjur. Det handlar om okomplicerad mat med bästa råvarorna, bästa kvaliten, och att laga mat från hjärtat. Vi har värdskap, kvalite och glädje som ledord.

Har tidigare varit verksam som kökschef på Oaxen Slip, Hotel Rival, souschef i köket på Grand Hôtel, Verandan. Och bland tidigare arbetsplatser kan nämnas Stallmästaregården och Ulriksdals Wärdshus. Även en kökschefsbefattning inom försvarsmakten finns med på meritlistan, liksom kockjobb på en av de första michelinkrogarna i Sverige restaurang Erik’s i början av 90-talet.

Var under en kort sejour kock på 2-stjärniga Marcus Wareing at the Berkeley i England. Har genomfört kökschefsutbildning samt studerat matematik och fysik på hög nivå. Har matlagning som både hobby och yrke, odlar mycket på egen hand och ägnar min vakna tid åt gastronomi, och ser det som ett privilegium att få betalt för det som uppskattas mest av allt i tillvaron. Semifinalist i Årets kock 2016. Kvartsfinal i årets kock 2017.

Möt Håkan Carlsson här

9 juni lördag
15:00

Kockduell

Kockduell mellan Viktor Ankarberg och Håkan Carlsson som lagar fantastisk mat på italienska råvaror. Vill du också Smaka på Italien så finns ITA i tält M (se Kartan).

• Råvarorna levereras av coop.se

Stora scen