Gustav Trägårdh

Gustav Trägårdh

Gustav Trägårdh från Sjömagasinet lovar kompromisslös kvalité på råvaror som är tillagade med stor noggrannhet. Det låter också spännande att han vill vårda de gastronomiska traditionerna, men samtidigt ha en försiktig och gärna humoristisk förnyelse.

Framtidens matkultur i Sverige kommer sannolikt att ha fokus på hållbarhet samt på råvarorna, tror Gustav. Han tror också att grönsaker kommer att ta större plats i gastronomin och på frågan om sina personliga planer för framtiden svarar han att han ska fortsätta göra allt för Sjömagasinets gäster, men det genomgående är att helt enkelt leva i nuet.

Lite bakgrundsfakta: Kökschef på restaurang Sjömagasinet i Göteborg som 2013 fick en stjärna i Guide Michelin och som drivs tillsammans med Ulf Wagner. Vann 2010 tävlingen Årets kock. Var även med i Årets kock 2001 och kom då till semifinal. Segrade i tävlingen Kockarnas kamp som sändes på TV4  hösten 2014. Kandidat i Bocuse d´Or 2015 Sverige.

Läste under gymnasietiden på tekniska gymnasiet med sikte på att bli ingenjör men utbildade sig senare istället till kock på Barken Viking. Innan jobbet som kock på restaurang Basement i Göteborg anställd i köken på bl a på Panorama hotell och Fiskekrogen i Göteborg. Befinner sig varje år under en vecka i Bad Gastein i den österrikiska delstaten Salzburg, och lagar då mat åt gästerna på Hotel Saltzburger Hof.

Se hela programmet