Frida Ronge

Även i år uppmärksammar Frida Ronge  Världshavsdagen 8 juni.   Frida Ronge både lagar och pratar om hållbar tonfisk. Från MSC kommer Linnéa Engström, programdirektör för Skandinavien och Östersjöregionen på MSC och berättar om varför det är så viktigt att välja miljömärkt tonfisk.
[Bilden ovan: från förra årets världshavsdag med Minna Epps från MSC]

 

Frida Ronge

Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sedan och hon var med som köksmästare och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRå på Clarion Hotel Post i Göteborg, som från början var tänkt som en pop up-restaurang med rå fisk, men som efter strålande recensioner blev en fast restaurang och samma år utsedd till en av de 13 bästa restaurangerna i Sverige.

2015 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide. Under våren 2017 startade hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.

Gav 2017 ut boken “Rå som sushi” på Natur & Kultur.

Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang. Alla Fridas huvudingredienser kommer från Norden som kombinerats med smaker och tekniker från Japan.

”TAK vann årets Merroir Award i White Guide 2018 för nytänkande och verksam i utvecklande av maria råvaror.”

Besök gärna Fridas Ronges webbsida

Möt Frida Ronge här

8 juni lördag
13:00

Kockduell – Världshavsdagen om hållbar tonfisk

Frida Ronge både lagar och pratar om hållbar tonfisk på Världshavsdagen. Från MSC kommer Linnéa Engström, programdirektör för Skandinavien och Östersjöregionen på MSC och berättar om varför det är så viktigt att välja miljömärkt tonfisk.

Stora scen
17:00

Kockduell på Världshavsdagen

Extra stort Zero Waste-fokus i dagens sista kockduell där dagens grupp av kockar räddar mat. Den ena stjärnkocken är Frida Ronge

Stora scen