Filip Lundin

Filip Lundin är grundare av Sopköket. En restaurang och catering-verksamhet på räddade råvaror, som minskar matsvinnet, skapar jobbtillfällen och skänker måltider. Råvaror räddas från matbutiker och grossister som bl.a. Paradiset Matmarknad, Gourmet Food och Saltå Kvarn. Man vill ta ett totalgrepp om resursslöseriet även kring outnyttjade lokaler, second hand möbler och köksutrustning.

 

Filip grundade Sopköket sommaren 2015 efter ett halvår i Indien. Väl hemma och inspirerad av hur man i Indien ofta tar tillvara på allt av en råvara och tänker resurssnålt föddes drömmen om en Food Truck. Sedan dess har Filip hunnit med allt ifrån skolmat i en grundskola i Husby, till pop-up restaurang i Söderhallarna och cateringverksamhet. Ja kanske allt utom just en food truck. 12:e oktober 2018 öppnade Filip en permanent restaurang i Söderhallarna (en minut från Medborgarplatsen t-bana) och catering levereras idag med el-cykel inom Stockholm.

 

Hittills har man minskat matsvinnet med 13 ton och skänkt 7 800 måltider till behövande. Visionen är att skala upp verksamheten som ett franchise koncept för att nå större skillnad.
Sopkökets Facebook & Instagram

Möt Filip Lundin här

5 juni onsdag
11:30

ReTaste + Filip Lundin

Popup-konceptet Retaste  med Paul Svensson & Christofer Ekman där man kan sitta i Zero Waste-området och njuta av smakrik mat som räddats av våra partners. Öppet: 11.30 – 19.00

Dagens gästande kock är Filip Lundin med köksmästaren från restaurang Sopköket – Mikael Andersson. De  lagar en egen signaturrätt på dagens svinnmat.

FoodTech Village