Erik Andersson

Erik Anderssonsom som tidigare var kökschef på Michelinkrogen Daniel Berlin i Skåne Tranås, öppnade förra året Malmörestaurangen Spill tillsammans med sin fru Ellinor Lindblom som var restaurangchef på samma krog.

Spill serverar lunch på matsvinnet från olika grossister i södra Sverige.

Restaurangen har 20 sittplatser så de satsar på effektiv servering samt take-away. Att ta tillvara på allt som slängs är ett nödvändigt ont.

Det är ett annat sätt för oss att tänka kring planering, en utmaning och det blir definitivt ett nytt råvarufokus

Möt Erik Andersson här

7 juni fredag
11:30

ReTaste + Erik Andersson

Popup-konceptet Retaste  med Paul Svensson & Christofer Ekman där man kan sitta i Zero Waste-området och njuta av smakrik mat som räddats av våra partners. Öppet: 11.30 – 19.00

Dagens gästande kock är  Erik Andersson med sin restaurang Spill från Malmö.  Erik  lagar sin egen signaturrätt på dagens svinnmat.

FoodTech Village
17:00

Kockduell

Erik Andersson vs Ulf Wagner i dagens sista kockduell på  räddar mat  med extra fokus på Zero Waste.

Stora scen