David Lundqvist

David LundqvistNär David vann utmärkelsen Årets Kock 2018 var hans kommentar ”Det känns som ett fantastiskt resultat och ett kvitto på att hårt jobb under lång tid lönar sig. Underbart att stå högst på pallen med tanke på konkurrensen!”

2018 var tredje gången som David Lundqvist deltog i Årets Kock, han stod även i final både 2015 och 2016. David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och grym finish.

David har erfarenhet från restauranger som Grand Hotel Saltsjöbaden, Gute Köttrestaurang & Grillbistro, Operakällaren och Restaurang Jonas i Stockholm samt Hos Pelle, Fiskekrogen och Restaurang Fond i Göteborg.

Han började redan som 13-åring att arbeta på Slussens Pensionat på Orust, där blev han kvar i hela tio år, var av de sista som kökschef.

På Smaka på Stockholm, Future Food Festival kan man se honom i en kockduell den 7:e  juni.
Vi återkommer med tidpunkt och mot vem inom kort.

Möt David Lundqvist här

7 juni fredag
15:00

Kockduell

Tommy Eriksson och David Lundqvist  i kockduell på matsvinn från festivalens restauranger och från annan matlagning i Zero Waste-paviljongen mm.

Stora scen