Kockarna

Många av de främsta kockarna deltar i KOCKDUELLER på Stora scen under ledning av Lisa Lemke. I kockduellerna som är 3 st/dag deltar den 9 juni 15 internationella kockar som stödjer FNs globala mål, i ett samarbetet med UN World Food Program och Chefs Manifesto.

De kommer från Nigeria, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland, Timor, Indien, Kina, Peru, Haiti och England, alla taggade på matlagning med räddad mat och att inspirera andra till ett minskat matsvinn.

Övriga dagar mellan 5-8 juni deltar 24 kockar som publiceras löpande när de är klara.

Sammanlagt har flera hundra kockar deltagit under de första mer än 20-talet år som kockduellerna funnits. Läs mer om kockduellernas historia.

Kockarna som medverkar under Smaka på Stockholm inspirerar, motiverar och utbildar. Många ingredienser är närodlade och KRAV-märkta, även kockarna är inspiratörer för hållbara alternativ.

I år är det extra stort fokus på Zero Waste vilket också gäller kockduellerna där  kockarna förses med räddade råvaror från Matsvinnstorget i Foodtech Village-Paviljongens avdelning Zero Waste för sin matlagning på Stora scen.

Miljömärkt event