Räksmörgås på Utö-vis – Skärgårdsmacka 2003

Smörgåsrecept från Utö Värdshus. Vann titeln ”Årets skärgårdsmacka”.

Ingredienser för 4 mackor:
4 st skivor av Fazers bröd ”Må bättre”
ca 100 g färska räkor
0,5 dl majonäs
0,5 dl creme fraiche
2 hårdkokta ägg
färsk pepparrot
1 knippe dill
salt, vitpeppar och cayennepeppar
1 citron
4 blad grönsallad

Tillagning:
På en skiva ”Må bättre” lägg ett blad grönsallad, bred på med en smet gjord av majonäs och creme fraiche, hårdkokta hackade ägg, hackad dill, riven färsk pepparot, salt, peppar, cayennepeppar samt lite citron. Toppa med skalade räkor, strimlad rödlök och en dillkvist.

Kommentarer inaktiverade.

Gå till alla recept