Fylld pasta med torsk och ruccola

Recept för 4 personer

Ingredienser:
ca 400 g frusen torsk, tinad
2-3 knippen ruccolasallad el annan bitter sallad
5 ägg
400 g vetemjöl
4 msk olivolja
1 gul lök, skalad och skivad
1 vitlök, skalade och skivade klyftor
1 knippe färsk oregano
1 lagerblad
2 dl hönsbuljong
1 dl fiskbuljong
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin citron
en bit färsk parmesanost
salt och svartpeppar från kvarn
cayennepeppar

Pastasås:
Bryn löken och vitlöken i 2 msk olivolja en kastrull tills löken har fått färg och är helt igenomkokt, ca 15 min.
- Tillsätt vin, buljong, lagerbladet och hälften av oreganon. Koka ca 10 min.
Tillsätt grädden och koka i ytterligare ca 5 min.
- Tag upp lagerbladet och oreganon.
Mixa med en stavmixer och smaka av med salt, peppar, lite pressad citron och lite cayennepeppar.

Pastan:
Blanda mjöl, 4 ägg och lite salt med 1 msk olivolja i en matberedare och kör till en smidig pastadeg.
- Hacka torsken och hälften av rucolan i matberedare
Blanda ihop i en bunke och krydda med salt, peppar och 4 msk riven parmesanost.
- Kavla ut pastadegen med hjälp av en pastamaskin eller kavel.
- Skär ut stora rektanglar.
Pensla dessa med det sista ägget och lägg en klick med torskblandningen på varje.
- Vik ihop så att det blir fyllda trekanter.
Tryck till ordentligt i kanterna, så att det inte blir några hål.
Vik och tryck ihop de nedersta hörnen på varje. Servera
- Blanda resterande rucola med 1 msk olivolja, salt och peppar.
- Koka pastan i såsen tills de är precis genomkokta, ca 3 min.
- Fördela dessa på fyra djupa tallrikar.
Häll på såsen.
Toppa med hyvlad parmesanost, resterande oregano och ruccolan.

Kommentarer inaktiverade.

Gå till alla recept