Pop up-restaurang 2017

Pop up med spännande kock-konstellationer

Missa inte vår Pop up-restaurang – Flera av Sveriges bästa kock-konstellationer kommer att presentera sina smaker. De bjuder på en unik chans att få smaka på gastronomi i den högre skolan till ett riktigt överkomligt pris.

Varje kock kommer att servera en signaturrätt för 85 kr som är essensen av deras sätt att laga mat samt i vår Pop up-restaurang erbjuda en tre-rätters avsmakningsmeny för 195kr.

Årets Pop up-menyer presenteras på sidan Festivalmenyer.


Årets medverkande kockar i vår Pop up-restaurang 1-6 juni

 

1 JUNI – BRO PARK KROG, Carina Brydling och Ulrika Brydling

 

Signaturrätt, 85kr
Färskpotatis och betor med gräslöks och getostkräm, brynt citronsmör, grillade grönsaker, kapris och dill

Rekommenderat vin: Billaud-Simon Chablis AOP, 85kr

Rekommenderad öl: NCB Luma Lager, 70kr

 

Avsmakningsmeny, 195kr (sittande i restaurangen)

Vichyssoisse på vårens primörer, rökig citronkräm, ägg och krispiga nässlor

Färskpotatis och betor med gräslöks och getostkräm, brynt citronsmör, grillade grönsaker, kapris och dill

Vit choklad, yoghurt och lime med jordgubbar, rabarber och myntasocker

Rekommenderat dryckespaket, 150kr (3 halva glas vin á 8cl)

 



2 JUNI – Take Over, Lisa Lönner Pulkkinen, Malin Karlsson 

Övriga kockar ansvariga för pop up-menyn är Agnes Fällman och Agnes Andersson. Lisa har grundat TakeOver Sverigeturné tillsammans med Linn Söderström. TakeOver är ett nätverk av kockar som alla är kvinnor och som gör gästspel på Sveriges bästa restauranger. TakeOver blev utnämnd till Årets banbrytare i White guide 2017 och fick Hederspris i DN:s Gulddraken. Råvarorna till Take Over-menyn kommer från Martin & Servera.

 

Signaturrätt, 85kr
Aranchini con skärgård, Risotto-bollar med rökt ost från Rindö och vilt grönt, rostad tomatsås och inlagd chili (veg)

Rekommenderat vin: SEPP Grüner Veltliner 75 kr/ SEPP Zweigelt 75 kr

Rekommenderad öl: Brooklyn Summer Ale 75 kr

 

Avsmakningsmeny, 195kr  (sittande i restaurangen)

Taco repollo de Norden, Savoykåls-taco på röding, umami-majjo, inlagd buskkrasse och Gotlandsmorot (gluten och mjölkfri)

Aranchini con skärgård, Risotto-bollar med rökt ost från Rindö och vilt grönt, rostad tomatsås och inlagd chili (veg). Tillval: fin sotad biff (till extra kostnad)

Cone of Sommar, glasstrut med dulcecrème och jordgubbsglass

Rekommenderat dryckespaket,  150kr  (3 halva glas vin á 8cl)

 



3 JUNI – PROVIANT KUNGSHOLMEN, Oscar Karlsson och Jesper Skemark

Med svensk råvarukultur där råvaror skördas och tillagas i sin bästa säsong. Med råvarukultur menar de smakrik, hållbar och engagerande mat, tillagad från grunden med råvaror i säsong som lyfter fram våra svenska producenter. Välkommen att uppleva årstiderna på Proviant.

 

Signaturrätt, 85kr
Proviants klassiska råbiff av grovmalen oxe från Ydres gårdar med klassiska tillbehör, 85kr

Rekommenderat vin: Becker Family Pinot Noir, 90kr

Rekommenderad öl: NCB Amber Ale, 70kr

 

Avsmakningsmeny, 195kr  (sittande i restaurangen)

Proviants klassiska råbiff av grovmalen oxe från Ydres gårdar med klassiska tillbehör

Skummig soppa av vårmurklor med rökt renhjärta från Funäsdalen, märgben och hembakat tunnbröd

Inkokt fjällröding från landön med syltad gurka, hyvlad fänkål, vitvinssås & brynt smör

Rekommenderat dryckespaket,  160kr  (3 halva glas vin á 8cl)

 



4 JUNI – PUNK ROYALE, Joakim Almqvist och Kalle Nilsson

med sin superhippa konceptkrog med mycket lyx och dekadens.

 

Signaturrätter, 85kr

Anklever au torchon

Rekommenderat vin: Taittinger Nocturne, Champagne, 130kr

Rekommenderad öl: NCB Amber Ale, 70kr

Bullar med mjölk

 

Avsmakningsmeny, 195kr  (sittande i restaurangen)

Kåldolme med Havskräfta blomkål och spanska mandlar

Stekt pärlhöna med pistagenötter, päron och parmesanost

Bullar med mjölk (Tillval: punch)

Rekommenderat dryckespaket,  170kr

Tillval: Caviar & Vodka

 



5 JUNI –  RESTAURANG HANTVERKET, Stefan Ekengren

– stödjer FN-förbundet skolmatskampanj

 

Signaturrätt, 85kr
Slarvsylta med äpple, lök och nybakad tuttull (tunnbröd)

Rekommenderat vin: Jakob Jung Classic Riesling, 80kr

Rekommenderad öl: Brooklyn Scorcher IPA, 75kr

 

Avsmakningsmeny, 195kr (sittande i restaurangen)

 Grön tomatsoppa med picklade grönsaker och rökt forellrom

Slarvsylta med äpple, lök och nybakad tuttull

Nyfriterad munk med bananglass och pistagenötter

Rekommenderat dryckespaket,  160kr  (3 halva glas vin á 8cl)

 



6 JUNI – SIXTEN & FRANS, Axel Ohlson och Simon Eriksson

 

Signaturrätt, 85kr
Gravad lax, rökt gräddfil, gurka & senapsfrön

Rekommenderat vin: Billaud-Simon Chablis AOP, 85kr

Rekommenderad öl: Brooklyn Summer Ale, 75kr

 

Avsmakningsmeny, 195kr  (sittande i restaurangen)

Gravad lax, rökt gräddfil, gurka & senapsfrön

Hackat oxinnanlår, bakad äggula, dijoncream, jordärtskocka & parmesan.

Grillad Duroc-gris, gulbeta, fetaost & silverlök.

Rekommenderat dryckespaket, 150kr (3 halva glas vin á 8cl)