Pop up-restaurangen

Pop up med spännande kock-konstellationer

Missa inte Pop up-restaurangen – Flera av Sveriges bästa kock-konstellationer kommer att presentera sina smaker. De bjuder på en unik chans att få smaka på gastronomi i den högre skolan till ett riktigt överkomligt pris.

Varje kock kommer att servera en signaturrätt för 85 kr som är essensen av deras sätt att laga mat samt i Pop up-restaurangen erbjuda en tre-rätters avsmakningsmeny för 195kr.

Årets Pop up-menyer presenteras på sidan Festivalmenyer.


Årets medverkande kockar i Pop up-restaurangen 1-6 juni

 

Pop up-krogTorsdag 1 juni systrarna Brydling öppnar upp Pop up-restaurangen på premiärdagen. Carina Brydling och Ulrika Brydling driver till vardags Bro Park Krog, strax utanför Stockholm.

 

Signaturrätt, 85kr
Färskpotatis och betor med gräslöks och getostkräm, brynt citronsmör, grillade grönsaker, kapris och dill

 

3-rätters avsmakningsmeny, 195kr

Vichyssoisse på vårens primörer, rökig citronkräm, ägg och krispiga nässlor

Färskpotatis och betor med gräslöks och getostkräm, brynt citronsmör, grillade grönsaker, kapris och dill

Vit choklad, yoghurt och lime med jordgubbar, rabarber och myntasocker

 


Pop up-krogFredag 2 juni gästas Pop up-restaurangen av Take Over som under årets Smaka på Stockholm leds av Lisa Lönner Pulkkinen  tillsammans med Malin Karlsson  (kökschef på Restaurang Niklas). Övriga kockar ansvariga för pop up-menyn är Agnes Fällman och Agnes Andersson. Lisa har grundat TakeOver Sverigeturné tillsammans med Linn Söderström. TakeOver är ett nätverk av kockar som alla är kvinnor och som gör gästspel på Sveriges bästa restauranger. TakeOver blev utnämnd till Årets banbrytare i White guide 2017 och fick Hederspris i DN:s Gulddraken. Råvarorna till Take Over-menyn kommer från Martin & Servera.

 

Signaturrätt, 85kr
Aranchini con skärgård, Risotto-bollar med rökt ost från Rindö och vilt grönt, rostad tomatsås och inlagd chili (veg)

 

3-rätters avsmakarmeny, 195kr

Taco repollo de Norden, Savoykåls-taco på röding, umami-majjo, inlagd buskkrasse och Gotlandsmorot (gluten och mjölkfri)

Aranchini con skärgård, Risotto-bollar med rökt ost från Rindö och vilt grönt, rostad tomatsås och inlagd chili (veg). Tillval: fin sotad biff (till extra kostnad)

Cone of Sommar, glasstrut med dulcecrème och jordgubbsglass

 


Pop up-krogLördag  3 juni gästas Pop up-restaurangen av Oscar Karlsson och Jesper Skemark på Proviant Kungsholmen,  svensk råvarukultur där råvaror skördas och tillagas i sin bästa säsong. Med råvarukultur menar de smakrik, hållbar och engagerande mat, tillagad från grunden med råvaror i säsong som lyfter fram våra svenska producenter. Välkommen att uppleva årstiderna på Proviant.

 

Signaturrätt, 85kr
Proviants klassiska råbiff av grovmalen oxe från Ydres gårdar med klassiska tillbehör, 85kr

 

3-rätters avsmakarmeny, 195kr

Proviants klassiska råbiff av grovmalen oxe från Ydres gårdar med klassiska tillbehör

Skummig soppa av vårmurklor med rökt renhjärta från Funäsdalen, märgben och hembakat tunnbröd

Inkokt fjällröding från landön med syltad gurka, hyvlad fänkål, vitvinssås & brynt smör

 


Pop up-krogSöndag  4 juni kommer Punk Royale-killarna Joakim Almqvist och Kalle Nilsson med sin superhippa konceptkrog med mycket lyx och dekadens. Det blir riktigt spännande, men

 

Signaturrätt, 85kr
Anklever au torchon

Bullar med mjölk

 

3-rätters avsmakarmeny, 195kr

Kåldolme med Havskräfta blomkål och spanska mandlar

Stekt pärlhöna med pistagenötter, päron och parmesanost

Bullar med mjölk
Tillval: Caviar & Vodka

 


Pop up-krogMåndag  5 juni gästas Pop up-restaurangen av Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket.

 

Signaturrätt, 85kr
Slarvsylta med äpple, lök och nybakad tuttull (tunnbröd)

 

3-rätters avsmakarmeny, 195kr

 Grön tomatsoppa med picklade grönsaker och rökt forellrom

Slarvsylta med äpple, lök och nybakad tuttull

Nyfriterad munk med bananglass och pistagenötter

 


Pop up-krogTisdag 6 juni kommer Sixten & Frans-killarna att hålla i sista Pop up-restaurangen för året.

 

Signaturrätt, 85kr
Gravad lax, rökt gräddfil, gurka & senapsfrön

 

3-rätters avsmakarmeny, 195kr

Gravad lax, rökt gräddfil, gurka & senapsfrön

Hackat oxinnanlår, bakad äggula, dijoncream, jordärtskocka & parmesan.

Grillad Duroc-gris, gulbeta, fetaost & silverlök.