Dryckesprovning

Provningar av olika dryckesslag

Glasprovningar

Spelar det verkligen någon roll vilken typ av glas man dricker sitt vin ur? Prova samma vin i olika glas och få insikt om skillnaderna. Det är en fascinerande aha-upplevelse, som kommer att förändra hur smak och doft förstärks i rätt glas.

Jane Sandström kommer att guida oss genom en upplevelse som visar vilken skillnad det kan vara att avnjuta vin i rätt glas. Skillnaden kan vara så stor att även en erfaren provare blir förvånad.

Glasprovningar meRiedelPris: 55kr för glasprovningen med vin
Antal: max 7 personer/provning
När: två gånger om dagen alla dagar
Plats: Culinary Theatre
Bokning: info kommer hur man bokar
Förslag: boka även cook-alonger med kända kockar i samma tält

Glasen som används: Riedel är ett välkänt begrepp i vinkännarkretsar, bland sommelierer och restauratörer världen över och anses vara marknadens främsta vin- och spritglas. Glasen är designade för att framhäva varje vins speciella doft och smakegenskaper … samt vinerna i provningen


Flera spännande dryckesprovningar presenteras inom kort, vissa kan bokas i förväg och andra kan spontanbokas på plats i Kungsträdgården.

Vi återkommer närmare matfestivalens öppnande med i vilka dryckesprovningar som går att boka. Exakta tider och datum kommer du att hitta på Program-sidan.