Recept – Cook-along, Sandra Mastio

Cook-along recept med Sandra Mastio | Tillbaka »

Juiceshot på rabarber, jordgubbe och rödbeta

Ingredienser 6 personer
1,2 liter jordgubbar
3,5 rödbetor, skribbade och delade
2.5 stänger rabarber
1 tsk kardemumma

Gör så här:
Tvätta och ansa råvarorna och använd juicepressen för att få en riktigt kickstart på eventet!

 

Örtrostade färska tomater på surdegsbröd med riven buffelmozzarella och pumpafröpesto med sardeller

Ingredienser 6 personer
12 skivor surdegsbröd
2 dl olivolja
6 skalade klyftor vitlök
450 g färska söta små tomater
1 kruka av vardera timjan. rosmarin och basilika
1 tsk salt
3 st buffelmozzarella
4-5 sardeller

Gör så här:
Rosta brödet i ugnen på varmluft och grill. När det är frasigt och gyllene skrapar du med en klyfta vitlök på brödet och ringlar över 1 dl olivolja.

Dela tomaterna slarvigt, lägg dem på en plåt och ringla över 2 dl olivolja. Bryt ner örterna och knöla ner dem bland tomaterna. Rosta i ugn i ca 10 minuter på 150 grader. Toppa brödet med den ljumma tomatsalladen.

Bryt buffelmozzarellan i mindre bitar och lägg på tomaterna. Toppa med pumpafröpeston.

 

Pumpafröpesto
1,5 dl rostade pumpafrön
30 g parmesan
1 klyftor vitlök
1 kruka basilika
0.6 dl rapsolja
0,5 tsk salt
2 msk vatten

Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en jämn pesto.

 

Frisk ärtsoppa med crudité på säsongens gröna

Ingredienser,6 person
6 dl vatten
6 dl havredryck
0,6 gröna ärtor
1 1/2 buljongtärning eko
1 pressade vitlöksklyftor
1 dl färsk mynta
1 dl färsk basilika
2 tsk salt
2/3 stånd selleri
1/2 fänkål
1/2 citron
120 g pecorino
1 dl gräsig olivolja

Gör så här:
Lägg alla ingredienser till soppan i blendern och kör sopp-programmet.

Riv fänkål och selleri i matberedaren och pressa över saft från en citron

Servera ca 2 dl av soppan med ca 2 msk av de rivna grönsakerna i botten. Toppa med ca 1 msk