Recept – Cook-along, Gustav Trägårdh

Cook-along recept med Gustav Trägårdh  | Tillbaka

Knaprig fläskkarré, med asiatisk glace, stompad sötpotatis och snabb kimchi i Peking-pannkaka

Ingredienser för 6 personer:
800 g fläsk-karre

Gör så här:
Skiva i 6 skivor. Lägg i öppnad vacum-påse och banka tunt, ca 5 mm.pensla med olja och grilla ordentligt tills rejält brynt, grillad och knaprig på bägge sidor. Kärntempen är totalt oviktig 🙂
Glace:
5 st vitlöksklyftor
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön

Gör så här:
Skala och grovhacka vitlöken. Bryn gyllene i sesamolja.

50 g hoi sin
Saft och cest från 2 st lime
Blandas i.
50 g grovt hackad koriander
2 st finstrimlad chilli

Gör så här:
Strimla karren fint. Före servering: Blanda köttstrimlor, glace, koriander och chili.

”kimchi”
Kina-kål 1/2 hvd
1 dl kimchisås

Gör så här:
Skär kålen grovt. Knåda med kimchisås.

Sötpotatisstomp
1,5 förkokt eller förbakad sötpotatis
150 gr smör

Gör så här:
Dela potatisen på längden och lägg på grillen, gröp ur och blanda med smör, stompa ihop och smaka av med salt och peppar
Tillbehör:
1 bunt salladslök
Finstrimlas

Huvud sallad 1 hvd
Plocka bladen

Peking-pancakes 12 st

Ätandet…:  fyll blad eller pancakes med ”stomp” och sedan resten. Ät som knyten med händerna. En kall bira eller kylt vitt vin e gött till!!!