Recept – Cook-along, Carina & Ulrika Brydling

Cook-along recept med Carina Och Ulrika Brydling | Tillbaka

Grillad sallad, sparris och blomkål med bryntsmörcitronette och pocherat ägg

Ingredienser för 6 personer:
1 1/2 liten blomkål
1 1/2 romansallad
12 grön sparris
3/4 dl rostade hasselnötter

 

Färskostkräm:
3 dl färskost
3/4 vitlöksklyfta
1/2 knippe gräslök
3/4 dl rapsolja
35 g fetaost

Gör så här:
Lägg vitlök, gräslök och olja i en mixer och mixa till riktigt grön olja.
Blanda med färskost och fetaost. Lägg i spritspåse.

 

Bryntsmör citronette:
35 g smör
1 1/2 citron
1 1 /2 msk honung
3 dl rapsolja

Gör så här:
Bryn smöret till nötig, låt svalna något. Finriv skalet av citron och blanda med hälften av citronsaften, honung och raspolja. Vispa i smöret och håll ljummet.

 

Chips:
1 knippe kirskål/nässlor

Gör så här:
Plocka kirskål eller nässlor och gnid in i ½ tsk olja. Använd handskar. Ställ i 150 gradig ugn ca 5-10 minuter. Salta.

 

Pocherade ägg:
6 ägg
Vatten och ättika
Salt och peppar

Gör så här:
Dela blomkålen i kvartar. Dela romansalladen i kvartar. Knäck bort det nedersta på sparrisen. Grilla blomkålen till riktigt grillad och nästan mjuk helt igenom. Grilla salladen på het grill några minuter. Grilla sparris någon minut.

Koka upp vatten och tillsätt 1 msk ättika och ½ tsk salt till varje liter vatten. Knäck äggen i en bunke. Vispa upp en virvel i vattnet och häll försiktigt ner äggen ett i taget. Sänk värmen till sjudande och pochera äggen några minuter. Lägg på skärbräda och skär till.

Placera sallad, blomkål och sparris på tallrik. Spritsa några duttar gräslökskräm runt om. Lägg på ägget. Strö över hasselnötter. Ringla över citronetten och strö på chips. Salta och peppra över tallrik.