Kockar

Många av landets främsta kockar deltar i KOCKDUELLER på Stora scen under ledning av Lisa Lemke. I kockduellerna som är 3 st/dag deltar sammanlagt 36 kockar. Andra kockar leder fartfyllda COOK-ALONGER i Culinary Theatre.

Varje dag kommer nya kockar från Sveriges absoluta kockelit för att presenterar sina smaker i POP UP-KROGEN. Där bjuds du på en unik chans att få smaka på gastronomi i den högre skolan till ett riktigt överkomligt pris.

Spännande DRYCKESPROVNINGAR med kunniga kockar och sommelierer hålles på olika platser i Kungsan.

Lisa Lemke

Lisa Lemke leder kockduellerna för 3:e året. De första 17 åren sköttes uppgiften galant av Staffan Ling och enda sedan starten har Gunnar Göransson träget ansvarat för den fantastiska kockrekryteringen.

Många av landets främsta kockar  deltar i KOCKDUELLERNA på Stora scen under ledning av Lisa Lemke. Lisa jobbar bl.a som matkreatör, tv-kock och program-ledare i TV4s Grillmästarna.

I år firar kockduellerna 20 årsjubileum och ett generationsskifte är på gång. 36 kockar duellerar  i år och under de 20 åren har det såklart varit flera hundra. Läs mer om kockduellernas historia.

Andra kockar leder fartfyllda COOK-ALONGER i Culinary Theatre.

Varje dag kommer nya kockar plockade från Sveriges absoluta kockelit  som presenterar sina smaker i den välbesökta POP UP-RESTAURANGEN. Där du bjuds på en unik chans att få smaka på gastronomi i den högre skolan till ett riktigt överkomligt pris.

Kunniga kockar arrangerar också spännande DRYCKESPROVNINGAR på olika platser i Kungsträdgården.

Kockarna som medverkar under Smaka på Stockholm inspirerar, motiverar och utbildar. Många ingredienser är närodlade och KRAV-märkta, även kockarna är inspiratörer för hållbara alternativ.