19’92

Så såg Kungsträdgården ut på den tiden, Forumdammen framför TGIF var väldigt mycket mindre då.

19’93

De tre arrangörerna Anders Sewerin, Markus Saari och Johan Turesson. 2009 var Markus sista år med festivalen.

19’94

Greitz finns inte längre men Riche håller ställningen som ett av Stockholm populära och kändistäta vattenhål.

19’95

Martini, dåtidens populära italienare, flyttade ner ett kvarter med sin mat, personal och tält under flera år.

19’96

Grands Veranda och The Dubliner var två av de populära restaurangtälten med fullt av gäster i Kungsan. Irländaren underhöll de köande gästerna med live-musik.

19’97

Bengt Wedholm, Wedholms Fisk och landshövding Ulf Adelsohn gratulerar Operakällarens Werner Vögeli till utmärkelsen Årets Nationalrätt 1997 – Fläskrullader fyllda med västerbottenost.

19’98

Café Opera, en av landets mest kända nattklubbar hade även köer till festivaltältet i Kungsan.

19’99

Koh Phangan var på sin tid en upplevelse redan innan man hunnit smaka på maten. De var med på Smaka på Stockholm i 14 år.

20’00

Stockholms Kyparlopp var under många år en populär del av Smaka på Stockholm, start och mål på Kungsträdgårdsgatan.

20’01

Kockteatern med Staffan Ling som konferencier och intensiva dueller mellan Sveriges bästa kockar flyttade så småningom upp på scenen för det var alltid fullsatt.

20’02

Asiatisk mat blev mycket populärt. WKB, West Kök & Bar, en asiatisk restaurangkedja som medverkade under många år.

20’03

Plura och Eldkvarn öppnade traditionsenligt Smaka på Stockholm under många år, fast hur många är det ingen som vet.

20’04

Jonas Dahlbom, vann den svenska uttagningen till Bocuse d'Or som året därefter resulterade i en 5:e plats i Bocuse d'Or , VM – för kockar.

20’05

Melker Andersson blev Kockarnas Kock, 100 av de bästa svenska kockarna röstar fram sin favorit vilket är en stor ära.

20’06

Glass i Stora Lass! GB firar Nationaldagen med att bjuda på världens största glasstårta.

20’07

"Folkligt, Festligt, Fullsatt" för att citera Topsy Lindblom som drev Nalen under dess storhetstid.

20’08

Tävlande kockar i Årets Nationalrätt 2008 fr.v. Stefan Karlsson, Mathias Dahlgren (vinnare), Fredric Andersson, Melker Andersson och Niclas Ryhnell.

20’09

Paul Svensson och Erich Schaumburger, bägge tävlande i Mästerkockens Seniormatlåda 2009.

20’10

Björn Franzén, Restaurang Frantzén med två stjärnor i Guide Michelin och Stefan Eriksson Årets Kock 2005 och skapare av Nobelmenyn 2008.

20’11

Bocuse dÒr-kockarna Jonas Lundgren, Mathias Dahlgren, Tommy Myllimäki, Melker Andersson och Henrik Nordström. Alla har tagit silver förutom Mathais Dahlgren som tagit guld.

20’12

Niklas Ekstedt, en av kockarna som ledde cook-alonger i Samsung Culinary Theater. I en cook-along får deltagarna laga mat med stjärnkocken.

20’13

Johan Jureskog som lycklig vinnare i en kockduell uppe på Stora scen.

20’14

Nya kockidoler! Mästerkocken Amir Kheirmand leder en Cook-along för barn i Culinary Theatre.

20’15

Premiär för Pop-up krogen med Sveriges bästa kockar bakom grytorna, en ny varje dag. Först ut var Frida Ronge. Varje kock säljer sin signaturrätt och en mini 3-rätters meny.

20’16

Kocken till bords, vid Chef´s Table lagas maten bokstavligen vid bordet. Här men Ulf Wagner från Sjömagasinet i Göteborg.

20’17

Nu är det snart dags igen för 26 gången. Följ med på vår resa in i framtiden – spännande blir det vill vi lova!